dobroge.tv

Live

Constănţenii au luat cu asalt centrele de vaccinare după noile restricţii. De luni, masca devine obligatorie şi la birou, chiar dacă toate persoanele sunt vaccinate

22 octombrie 2021
Publicitate

Nioile restricţii pentru cei nevaccinaţi i-au făcut pe constănţeni să ia cu asalte centrele de vaccinare din municipiul Constanţa. Cel mai aglomerat este centrul de la Pavilionul Expoziţional, acolo unde astăzi, la orele amiezii, câteva zeci de constănţeni stăteau la coadă pentru a se imuniza. Şirul de oameni se întindea până aproape de stradă, iar în goana după vaccina, mulţi dintre ei au ignorat total măsurile de distanţare socială. Coadă era şi la Spitalul Militar de pe Bulevardul Mamaia 96, dar şi într-unul din mallurile din oraş. Aici s-a format şi o îmbulzeală atunci când personalul a venit cu formularele, oamenii îmbrâncindu-se pentru a prinde unul.

De luni, noi restricţii pentru nevaccinaţi

Toate aceste cozi se formează după anunţul autorităţilor prin care de luni sunt aşteptate noi restricţii pentru cei nevaccinaţi. Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, măsurile care vor fi luate începând de luni, printre acestea fiind interzicerea circulaţiei noaptea pentru persoanele nevaccinate, cu unele excepţii, interzicerea evenimentelor publice de tip nunţi şi botezuri, iar masca va deveni obligatorie peste tot, inclusiv în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate.

"Măsurile despre care discutăm, care trebuie aprobate prin hotărâre CNSU şi apoi prin hotărâre de Guvern, respectiv pentru a treia etapă vor trebui transcrise în ordine de ministru pe anumite domenii, privesc interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii, cu mici excepţii care sunt legate în primul rând de cei care au certificat verde, respectiv de cazuri urgente care au mai fost de-a lungul timpului legat de cazuri medicale, respectiv pentru cei care au locuri de muncă pe timpul nopţii şi trebuie să fie prezenţi la locul de muncă. Se va propune interzicerea totală a evenimentelor private, a botezurilor, a nunţilor, indiferent de beneficiar, adică aceste evenimente private vor fi interzise”, a afirmat Cseke Attila, , într-o conferinţă de presă,

El a precizat că masca va deveni obligatorie în spaţii închise şi deschise.

"Masca obligatorie, atât în spaţii închise, cât şi spaţii deschise, fără excepţii. De exemplu, acea excepţie care a existat ca într-un birou maxim zece persoane pot sta împreună dacă sunt fără mască, dacă sunt toţi vaccinaţi, nu va mai exista, va fi doar pentru o singură persoană singură în birou. Accesul la majoritatea instituţiilor, respectiv la restaurante va fi permis doar pentru cei care au acest certificat verde, adică ori sunt vaccinaţi, ori au trecut prin boală, ori sunt testaţi”, a precizat Cseke Attila.

Constanţa, din nou în topul judeţelor cu cele mai multe cazuri noi de COVID

Grupul de Comunicare Strategică anunţă vineri că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 357 de decese. 1848 de pacienţi sunt la ATI.

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.534.942 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.814 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.300.368 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În Bucureşti sunt 2.389 de cazuri de COVID-19, în Prahova - 722, Iaşi - 715, Constanţa - 625, Timiş - 558, Mureş - 552, Bihor - 542, Argeş -507, Cluj - 488, Braşov - 420, Hunedoara - 418, Arad – 407.

Doar cinci paturi libere la ATI, în judeţul Constanţa

Potrivit datelor transmise de Prefectura Constanţa, incidența în municipiul Constanța a crescut la 12.4 cazuri la mia de locuitori, în timp ce ieri a fost de 12.17.

La nivel județean, rata de incidență este de 9,59 cazuri la mia de locuitori, în timp ce ieri a fost de 9.36 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit datelor furnizate de autorități, la nivelul județului Constanța, sunt libere trei paturi destinate persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

La Spitalul Municipal Mangalia nu mai este niciun loc liber, iar la Spitalul Municipal Medgidia sunt doar două paturi disponibile la ATI.

Zeci de persoane amendate pentru că nu respectă măsurile anti-COVID

Ieri, 21 octombrie, oamenii legii au verificat dacă constănțenii respectă măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Zeci de persoane au fost amendate de poliţişti

La data de 21 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța (Secțiile de poliție urbană și Biroul Rutier) au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Astfel, au fost legitimate peste 210 persoane și au fost verificați 40 de operatori economici, totodată fiind controlate peste 70 de autovehicule. În urma acțiunilor, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 de lei, dintre care 46 la Legea 55/2020.

La data de 21 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Astfel, au fost legitimate 23 de persoane și au fost controlate 14 autovehicule. În urma acțiunilor, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 4.300 de lei, dintre care 4 la Legea 55/2020.

La data de 21 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, Secției 3 Rurală Mangalia și Secției 9 Rurală Topraisar au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Astfel, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane și au fost verificați 12 operatori economici, totodată fiind controlate și 11 autovehicule de transport în comun. În urma acțiunilor, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, dintre care 10 la Legea 55/2020.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233