dobroge.tv

Live

Prea puține stații de încărcare pentru mașinile electrice în Constanța. Municipalitatea anunță că numărul acestora va crește

24 noiembrie 2021
Publicitate

Peste 300 de mașini electrice și hybrid, însă prea puține stații de încărcare electrică. Aceasta este părerea oamenilor. Aceștia susțin că municipiul nostru nu dispune de suficiente pompe de alimentare, iar timpul de așteptare este mult prea mare. Autoritățile locale au anunțat că în viitor vor fi montate 18 astfel de stații. Proiectul se va extinde pe o perioadă de 12 luni de la demararea lucrărilor.

Pe Marius l-am găsit în Portul Turistic Tomis. Acesta spune că a ales să-și cumpere o mașină electrică pentru a proteja mediul. Însă ceea ce îl nemulțumește este numărul mic de stații de încărcare din municipiul nostru.

Marius: Sunt importante atâta timp cât se dorește să se achiziționeze cât mai multe mașini electrice. Deocamdată sunt puține stații.

Reporter: De ce ați ales o mașină electrică?

Marius: Tocmai pentru a nu polua, a fi în trend să zic așa.

Iar pentru că sunt puține, Marius spune că este nevoit să aștepte chiar și o oră pentru a-și încărca mașina, dacă stațiile sunt ocupate. Acest lucru l-a îndemnat să-și facă propria pompă de alimentare chiar la el acasă.

Sunt stații la care se alimentează cu un anumit preț, de exemplu cea la care alimentez acum are un cost mai mare decât dacă, de exemplu aș alimenta-o acasă. Diferă prețul de la stație la stație”, spune Marius.

Și nu este singurul care susține că numărul acestor stații este mult prea mic și ar trebui suplimentat. Sunt și alți constănțeni care cred că în municipiul ar trebui amplasate mai multe astfel de puncte de alimentare.

Atâta timp cât există mașini trebuie să existe și un spațiu de încărcare, nu e logic?”, spune un constănțean.

La cât mai multe pentru că încep să apară din ce în ce mai multe mașini electrice în oraș”, spune un șofer.

Peste 300 de mașini electrice sau hybrid sunt alimentate la stațiile de încărcare. Acestea sunt amplasate în mai multe zone ale orașului.

Cei care nu dețin o mașină electrică au părerile împărțite în ceea ce privește acest timp de autoturism. Dacă unii spun că întreținerea ei este ieftină, alții susțin că este costisitoare.

Constănțeancă: Ar trebui să fie mai multe dacă se tot schimbă autoturismele.

Reporter: Intenționați să vă achiziționați dumneavoastră o mașină electrică?

Constănțeancă: Intenționez să-mi schimb mașina și să achiziționez una electrică.

Reporter: De ce?

Constănțeancă: Vreau să țin cont de poluare și mi se pare că-ți reduce și cheltuielile.

***

Constănțean: Momentan nu.

Reporter: De ce?

Constănțean: Pentru că momentan nu știm să le reparăm, din punctul meu de vedere.

Reporter: Sunt costisitoare?

Constănțean: Da.

***

Reporter: Ați opta pentru o mașină electrică?

Constănțean: Eu sincer, nu.

Reporter: De ce?

Constănțean: Îmi place să facă zgomot mașina, să se audă ceva. Nu-mi place să fie silențioasă.

Numărul mașinilor electrice crește tot mai mult în municipiul Constanța, iar autoritățile locale încearcă să găsească soluții.

Primăria Municipiului Constanța derulează un contract de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu, pentru a construi un număr de 18 stații de reîncărcare. În prezent se lucrează la documentația necesară achiziției proiectării, achiziției stațiilor și a montării lor”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța

Stațiile care se află momentan în municipiu aparțin unor firme private. În viitor, municipalitatea are în vedere suplimentarea lor printr-un proiect cu o valoare de 4,4 milioane de lei care se va extinde pe o perioadă de 12 luni de la demararea lucrărilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233