dobroge.tv

Live

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Constanţa. Astăzi se deschide şi Târgul de Crăciun - PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Constanţa. Astăzi se deschide şi Târgul de Crăciun - PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR
30 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ziua Națională a României va fi marcată şi la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil.Astăzi, la ora 09:00, este programată o festivitate de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

Ceremonia propriu-zisă are loc în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul Casei de Cultură, începând cu ora 11:00. Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va desfășura parada militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului. Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Tomis” Constanța va asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea ceremoniei cu respectarea cadrului legal în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru buna desfășurare a festivităților, de ieri, începând cu ora 16:00, au fost interzise oprirea și staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale. Reprezentanții Poliției Rutiere și ai Direcției Generale Poliția Locală au împărţit flyere prin care posesorii de autovehicule au fost informați cu privire la restricțiile de circulație. Mașinile ale căror proprietari nu su putut fi contactați, au fost ridicate și mutate în afara zonei de siguranță.

Astăzi, începând cu ora 09:00, se vor institui restricții de circulație pentru toate categoriile de autovehiculele, pe tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul. I.C. Brătianu și bulevardul Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând CT BUS S.A, care vor circula, după cum urmează:

  • în interval orar 09:00 – 12:00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis;
  • în interval orar 12:00 – 13:00, circulația mijloacele de transport în comun va fi oprită;
  • în interval orar 13:00 – 14:00, mijloacele de transport vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De asemenea, în perioada în care traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe segmentul delimitat de bulevardul Tomis și bulevardul I.C. Brătianu, vor putea fi efectuate, în mod controlat, manevre de traversare pe relația „înainte” a următoarelor intersecții:

  • bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada Poporului/strada Portiței cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale/strada I.G. Duca cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • bulevardul 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu.

Accesul la eveniment se va realiza cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. La punctul de acces organizatorul va verifica atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu SARS-CoV-2.

Se deschide Târgul de Crăciun

Parcul Arheologic din municipiul Constanţa devine anul acesta locul de întâlnire al tuturor copiilor, anunţă Primăria Constanţa. De la finalul săptămânii trecute, parcul a fost închis publicului pentru a se putea amenaja Târgul de Crăciun. Târgul de Crăciun 2021 va avea loc în perioada 1 Decembrie 2021- 9 ianuarie 2022, în Parcul Arheologic din Constanţa.

Târgul de Crăciun își deschide porțile, de la ora 17:00.Din data de 1 decembrie, vizitatorii târgului vor descoperi magia sărbătorilor la cele peste 20 de căsuțe ce îi vor aștepta cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun, haine, jucării, mâncăruri delicioase, băuturi calde și colinde.

Cei mici își vor putea da întâlnire cu Moș Crăciun, vor putea participa la ateliere sau pur și simplu se vor putea bucura de patinoar.

Și pentru ca sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a dărui bucurie și căldură, cei care vor dori vor putea face donații de jucării.

Evenimentul se va desfășura în condițiile contextului epidemiologic actual, astfel, principala preocupare este aceea de a asigura siguranța participanților, dar și a expozanților și organizatorilor. Accesul se va face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, însoțiți de un adult, dar care se afla într-una dintre situațiile prevăzute mai sus.

Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!

PROGRAM TÂRG CRĂCIUN CONSTANȚA

Parcul Arheologic Constanța, 01.12.2021 – 09.01.2021

Miercuri-Duminică: 12:00 – 21:00

Luni și Marți: închis

25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022: închis

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 12:00-21:00.

Anunt program 1 decembrie CT BUS

Astăzi, autobuzele vor circula conform programului de weekend, în intervalul orar 05:45 - 23:00. În perioada amintită, cursele de transport școlar nu circulă, deoarece nu se fac cursuri.

Autobuzele liniilor 100, 100C, 44, 51 și 14 vor circula astăzi după cum urmează:

- În intervalul orar 09:00 - 12:00 – mijloacele de transport în comun circulă cu antemergător al Poliției Române, fără oprire, pe bd. Alexandru Lăpușneanu, dinspre str. I.L.Caragiale spre bd. Tomis;

- În intervalul orar 12:00 – 13:00 - autobuzele NU circulă;

- În intervalul orar 13:00 – 14:00 - mijloacele de transport în comun circulă cu antemergător al Poliției Române, fără oprire, pe bd. Alexandru Lăpușneanu, dinspre bd. Tomis spre str. I.L.Caragiale.

Totodată, programul de funcționare al tonetelor de bilete și abonamente CT BUS, este:

Miercuri, 01 decembrie 2021

- 07:00 – 19:00 – Gară 40/43

- 07:00 – 13:00 - Baba Novac, Brotăcei, Bulevard, Cireșica, Dacia, Delfinariu, Eliberării, Tomis III, Gară L 101 facturi, Km 4-5, Km 5, Magazinul Tomis, Piață CET, Poarta 6, Spital, Vamă, Primăverii. Km 4- Billa, Poarta 1, Gară L 101 vize.

Condițiile în care se va putea intra la parada de 1 Decembrie.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că interdicția de intrare la parada de 1 Decembrie pentru cei nevaccinați este valabilă doar pentru zona oficială. Pentru celelalte zone se vor respecta doar regulile de sănătate publică și purtarea obligatorie a măștii.

"Pentru parada din 1 Decembrie, interdicția de intra în zonă pentru persoanele netestate și permiterea doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu și pentru zona care e în apropiere, unde stau oamenii de obicei și urmăresc evenimentele. Acolo sunt doar regulile de sănătate publică și mască.Același lucru se aplică și recepțiilor oficiale din 1 Decembrie.Pentru populația generală nu e interdicție, este doar obligația de a respecta măsurile de distanțare și masca",a spus Raed Arafat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233