dobroge.tv

Live

Tată distrus de durere după ce fetiţa lui a fost ucisă de o maşină de Poliţie. Polițistul vinovat de accident o verifică dacă e vie cu piciorul

Tată distrus de durere după ce fetiţa lui a fost ucisă de o maşină de Poliţie. Polițistul vinovat de accident o verifică dacă e vie cu piciorul
13 ianuarie 2022
Redactia DTV

O fetiţă de doar 13 ani a murit astăzi după ce a fost lovită de o autospecială a Poliţiei. Totul a avut loc pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei. Maşina de Poliţie a lovit două fete care traversau strada pe trecerea de pietoni, una dintre ele fiind declarată decedată la locul accidentului, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa. Cealaltă fată de 11 ani a fost transportată de urgenţă la spital, dar viaţa ei este în afara oricărui pericol. Martorii de la eveniment au susţinut pentru observatornews.ro că maşina nu avea aprinse semnalele acustice.

Mai mult, pe o fotografie obținută de reporterii Observator se poate observa cum polițistul, care discută la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112, o verifică pe fetiță cu piciorul stâng. Fata este grav rănită și sângerează puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu putere.

"Deci a coborât din mașină și cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiței ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea. Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna", a povestit o femeie pentru sursa citată.

Poliția Capitalei a transmis unele clarificări după apariţia în presă a cazului.

"Pentru clarificarea anumitor informații apărute în spațiul public, facem următoarele precizări: Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul", a transmis Poliția Capitalei.

Conform primelor informaţii venite din partea autorităţilor, autospeciala, condusă de un poliţist angajat din 2017, rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

Tatăl fetei, înmărmurit de durere

La locul accidentului a fost surprins şi tatăl fetei, îmbrăcat cu o geacă reflectorizantă, cu mâinile în cap şi plângând de durere peo bancă. Oamenii de la faţa locului susţin că maşina de poliţie gonea pe Bulevardul Laminorului fără să aibă în funcţiune sistemele de avertizare şi că acestea au fost aprinse abia după ce a avut loc accidentul, mai scrie observatornews.ro.

"Eram aici când l-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. Ceea ce nu mi se pare normal. Până la urmă trebuia testat, ca orice cetăţean care face un accident", spune altă femeie pentru sursa citată.

"Gândiţi-vă ce viteză a putut să aibe. Nu a existat nicio misiune. Asta nu pot să spună. Că e un Dumnezeu sus. Nu, girofarurile nu au mers decât luminos, nu sonor. Să nu susţină că au fost în misiune, că au fost destui martori", mai spune femeia.

”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Acesta se afla singur în maşina de poliţie. Va fi audiat, la fel şi martorii accidentului.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233