dobroge.tv

Live

Cîmpeanu: Suspendarea activităţii unei clase se produce atunci când sunt trei cazuri de infectare, în şapte zile consecutive

Cîmpeanu: Suspendarea activităţii unei clase se produce atunci când sunt trei cazuri de infectare, în şapte zile consecutive
14 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, vineri, noile modificări aduse prin ordinul comun al celor doi miniştri, al Sănătăţii şi Educaţiei, în privinţa desfăşurării activităţii în şcoli, în contextul valului 5 al pandemiei. Astfel, închiderea şcolilor nu va mai depinde de procentul de profesori vaccinaţi sau de rata de incidenţă, ci de gradul de ocupare în spitale, care trebuie să depăşească 75%. Din această perspectivă, Cîmpeanu a spus că în niciun judeţ nu s-a depăşit acest prag, astfel că toate şcolile din ţară pot începe fizic. În privinţa suspendării cursurilor într-o clasă, aceasta se va produce la 3 cazuri de infectare, în şapte zile consecutive, scrie news.ro.

Ministrul a anunţat o serie de schimbări importante în strategia şi modul de funcţionare a şcolilor şi grădiniţelor.

Aceste schimbări sunt detaliateîn ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, care a fost semnat şi a fost trimis la Monitorul Oficial, urmând să se publice în următoarele ore”, a spus Cîmpeanu, el arătând că se clarifică toate aspectele legate de funcţionarea şcolilor, atât din perspectiva educaţiei şi a normelor sanitare.

Ministrul Educaţiei a arătat şi care sunt noutăţile: „Ne-am decuplat de rata de incidenţă şi de rata de vaccinare a personalului din sistemul de învăţământ”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că, dată fiind specificitatea tulpinii Omicron, s-a propus schimbarea modului de abordare, către gradul de încărcare a mediului spitalicesc.

Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre judeţele României, în prezent. Deci, din perspectiva educaţiei, luni, toate şcolile şi toate grădiniţele din România vor putea începe fizic”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus că o altă schimbare este suspendarea activităţii, în fiecare clasă sau grupă din şcoală sau grădiniţă, atunci când sunt 3 cazuri de infectare, în şapte zile consecutive.

Se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli, atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase are activitatea fizică suspendată”, a mai spus Cîmpeanu.

Suspendarea activităţii fizice în clase se face prin decizia Consiliului de Administraţie al şcolii, şi suspendarea activităţii fizice, la nivelul întregii unităţi de învăţământ se face prin decizie a Comitetului judeţean sau municipal de Urgenţă. Regilile se vor aplica unitar, la nivelul fiecărui judeţ, cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov, unde, din cauza specificităţii, vor fi tratate împreună.

Sursă foto: Sorin Cîmpeanu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233