dobroge.tv

Live

Arafat anunţă că vor fi trimişi medici de la Constanţa pentru a rezolva deficitul de la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia

Arafat anunţă că vor fi trimişi medici de la Constanţa pentru a rezolva deficitul de la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia
14 ianuarie 2022
Redactia DTV

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri, după discuţii cu reprezentanţii UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia că există un deficit de medici la unitatea sanitară, dar acesta este pe cale de a se rezolva, existând discuţii cu medici din Constanţa pentru a veni la Slobozia, potrivit news.ro.

"O problemă majoră este partea resursei umane, mai trebuie medici şi la UPU, şi la Serviciul de Ambulanţă. Înţeleg ca au fost concursuri, dar nu s-au prezentat medici la concurs, în special la Serviciul de Ambulanţă, dar la UPU sunt discuţii acum între medicii de la Slobozia şi medicii de la Constanţa şi este posibil ca unu, doi medici de la Constanţa, rezidenţi sau specialişti, să fie angajaţi la Slobozia, ceea ce e un lucru bun. Unul dintre lucrurile pe care le-am discutat este acela de a putea porni maşina ATI a SMURD măcar parţial la început pe parcursul unei zile, cum am făcut şi în alte judeţe, până reuşim să o menţinem 24 din 24", a declarat şeful DSU, Raed Arafat.

De asemenea, Arafat a spus că din discuţiile la care a participat cu administratorul public al judeţului Ialomiţa a constatat o implicare destul de mare a autorităţilor judeţene în mărirea Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului.

"Pe linia investiţiilor, din ceea ce am văzut eu astăzi Consiliul Judeţean este foarte implicat în refacerea Spitalului Judeţean. Pe noi ne interesează UPU şi din ce am văzut acum Unitatea de Primiri Urgenţe nu are spaţiu suficient şi trebuie mărită. Există fonduri europene, proiectul este avansat, vom mai avea discuţii, dar sperăm ca până la finele lui 2023 sau poate chiar mai repede să fie UPU renovată şi extinsă", a mai spus şeful DSU.


Sursă foto: Agerpres

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233