dobroge.tv

Live

Trei persoane care ar fi introdus în ţară peste 8 milioane de ţigări fără timbru, prin Portul Constanţa, au fost trimise în judecată

Trei persoane care ar fi introdus în ţară peste 8 milioane de ţigări fără timbru, prin Portul Constanţa, au fost trimise în judecată
14 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Trei persoane care ar fi introdus în ţară peste 8 milioane de ţigări fără timbru, în 2020, printr-un container sosit în ţară în Portul Constanţa, au fost trimise în judecată pentru contrabandă de Parchetul General. Prejudiciul produs statului este estimat la 5 milioane de lei.

”Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă (...) şi folosire de acte nereale la autoritatea vamală”,a transmis, vineri, Parchetul General.

Sursa citată a precizat că, în perioada 5 august – 20 august 2020, inculpaţii au introdus în ţară, prin Portul Constanţa - Biroul Vamal Constanţa Sud, prin sustragere de la control, cantitatea de 8.241.000,00 ţigarete marca ASHIMA, fără timbru fiscal, de provenienţă Duty Free.

”Ţigaretele au fost ascunse într-un container, sosit în Portul Constanţa la data de 5.08.2020, cu o navă sub pavilion Hong Kong. Ulterior, au fost transportate din Portul Constanţa la un depozit din comuna Afumaţi, jud. Ilfov. Documentele vamale de transport şi comerciale prezentate autorităţilor vamale din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi Biroului Vamal de Interior Ilfov vizau alte mărfuri şi alte cantităţi decât cele prezentate în vamă”, au mai precizat procurorii.

Aceştia explică faptul că, în container ar fi trebuit să fie 359 pachete mese plastic, în valoare de 14.700,00 USD, însă în interiorul containerului se aflau 70 pachete mese plastic şi 280 cutii de carton conţinând ţigările.

”Cu ocazia controlului, s-a constatat că primul rând de colete era format din mobilier din plastic, respectiv produse menţionate în documentele prezentate autorităţilor vamale, iar în spatele primului rând de colete erau ascunse cutii de carton ce erau desfăcute, de altă mărime şi formă decât cele care conţineau seturi de mobilier plastic, acestea conţinând pachete de ţigări nedeclarate, marca Ashima”, au mai precizat procurorii.

Potrivit acestora, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului este de 5.550.803 lei (din care taxe vamale în sumă de 206.776 lei, accize în sumă de 4.400.447 lei şi TVA în sumă de 943.580 lei), sumă pentru care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Buftea.

Sursă foto: businesscover.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233