dobroge.tv

Live

Ucraina câștigă Eurovision 2022, România - pe locul 18. Volodimir Zelenski: Muzica noastră cucereşte Europa

15 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Ucraina a câştigat ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino, ţara fiind reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania” care a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Pe locul al doilea, s-a clasat Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, un cântăreț de 31 de ani, cu piesa „Space Man”. Următorii clasați au fost reprezentanții Spaniei, Suediei și Serbiei.

„Slava Ukraini”, a strigat liderul Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, în momentul în care a primit trofeul Eurovision 2022.

România a acordat cele 12 puncte Ucrainei. Punctajul a fost anunţat din partea României de Martin Osterdahl, după o problemă tehnică de conectare.

Reprezentantul României, Andrei Ursu, alias wrs (pronunțat „urs”), s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7.

Zelenski, după victoria Ucrainei la Eurovision: Muzica noastră cucereşte Europa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovisio, scriind un mesaj pe pagina sa de Facebook.

"Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa. Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit! Mulţumesc Kalush pentru victorie, şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!", şefului statului.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233