dobroge.tv

Live

Constanţa, sub cod galben de vânt puternic. Meteorologii anunţă vreme rece şi ploi, constănţenii sunt rugaţi să evite adăpostirea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare

Constanţa, sub cod galben de vânt puternic. Meteorologii anunţă vreme rece şi ploi, constănţenii sunt rugaţi să evite adăpostirea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare
18 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de vânt puternic, în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Constanţa. De asemenea, temperaturile vor scădea şi se vor înregistra ploi de scurtă durată.

Codul galben este valabil miercuri, 18 mai, în intervalul orar 06.00-21.00. Pe parcursul zilei de miercuri vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55...70 km/h. Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona înaltă 90...100 km/h.Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. În noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

De asemenea, vremea se va răci accentuat şi va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi în prima parte a zilei, vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 de grade, iar cea minimă va fi de 9-10 grade.

Primăria Constanţa face apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.
Sursă foto: Primăria Constanţa Facebook

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

Cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233