dobroge.tv

Live

A 86-a zi de război, în Ucraina

Mai mulţi morţi după un atac cu rachete asupra unui sat din regiunea Cernigău. Zelenski: ''În Donbas e iadul şi asta nu este o exagerare''

Mai mulţi morţi după un atac cu rachete asupra unui sat din regiunea Cernigău. Zelenski: ''În Donbas e iadul şi asta nu este o exagerare''
20 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul de vineri noapte, că satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti joi și că mai mulți oameni au fost uciși. El a afirmat că Donbasul este complet distrus: "E iadul și nu e o exagerare".

Senatul american a aprobat un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care președintele Joe Biden îl va semna în timp ce se află în Coreea de Sud.

„Atacuri ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au provocat mulţi morţi.Există lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie militară pentru Rusia.Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă.

În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk... Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi.Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse - toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Distrugeţi cât mai multe case, facilităţi sociale şi întreprinderi. Acesta este ceea ce va califica genocidul asupra poporului ucrainean şi pentru care ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el, citat de news.ro.

Zelenski a amintit şi că primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja.

"Şi se va încheia cu restabilirea deplină a justiţiei în cadrul tribunalului internaţional. Sunt sigur de asta. Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale”,a precizat Zelenski.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233