dobroge.tv

Live

Începe distribuirea pastilelor de iodură de potasiu în farmacii. Unde se vor găsi în județul Constanța. LISTĂ

Începe distribuirea pastilelor de iodură de potasiu în farmacii. Unde se vor găsi în județul Constanța. LISTĂ
24 iunie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Ordinul emis de ministrul Sănătății privind modalitatea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Sănătății. În termen de șapte zile, comprimatele trebuie să ajungă în farmaciile comunitare, scrie Digi 24.

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea Campanie distribuție iodură de potasiu.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin, potrivit comunicatului.

Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, mai precizează ministerul.

Lista farmaciilor din județul Constanța unde vor fi distribuite pastilele de iodură de potasiu poate fi consultată îm galeria foto. 


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

Cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233