dobroge.tv

Live

Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat în mai multe județe din țară, între care și Constanța și Tulcea. Ploi, vijelii și grindină, în alte județe. HARTĂ

Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat în mai multe județe din țară, între care și Constanța și Tulcea. Ploi, vijelii și grindină, în alte județe. HARTĂ
02 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii anunţă că valul de căldură şi disconfortul termic se menţin în acest weekend în zonele joase din vestul, sudul şi, local, în estul ţării. Astfel că, a fost emisă o nouă avertizare de căldură și disconfort termic ridicat, valabil sâmbătă, 2 iulie și duminică, 3 iulie, în mai multe județe din țară, între care și Constanța și Tulcea.

În intervalul menționat, valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și local în estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade”, transmit meteorologii.

Meteorologii au emis Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, în mai multe județe din țară, valabile începând de sâmbătă, 2 iulie.

Cod galben de ploi, descarcari electrice, vant și grindină

Codul galben privind instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil de sâmbătă, de la ora 12.00, până duminică, la ora 6.00.

În intervalul menţionat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...35 l/mp”, a arătat ANM.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, vijelii și ploi abundente

Sâmbătă, între orele 12.00 şi 22.00, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente.

În zonele de munte, în Maramureş, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei şi local în Moldova, iar spre seară şi în Crişana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35...40 şi izolat 50...60 l/mp”, au atenţionat meteorologii -- detalii aici: AVERTIZARE METEO DE ULTIMĂ ORĂ! Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, în mai multe județe din țară. HARTĂ


Sursă foto: Playtech.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233