dobroge.tv

Live

Un copil de 3 ani, internat în secţia de arşi, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile. ''În România, vara e cald''

Un copil de 3 ani, internat în secţia de arşi, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile. ''În România, vara e cald''
12 iulie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Un copil de 3 ani a fost fotografiat în timp ce dormea pe jos în salon spitalului Grigore Alexandrescu în care era internat. Copilul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală ce a presupus o grefă de piele la o mână și a fost internat 4 zile în spital.

”Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece.Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu.În mod normal, pacienții care au plăgi deschise ar trebui să stea în saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventilează și răcoresc aerul, dar îl și sterilizează”, a descris situația un cadru medical, potrivit libertatea.ro.

”Nu există aer condiționat. Nici nu avem voie să montăm unități de aer condiționat în saloane unde sunt pacienți cu plăgi deschise. Ar exista riscul apariției infecțiilor. Aerul trebuie filtrat. Dar în saloane există o temperatură acceptabilă, pentru că sunt răcorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU. În România, vara e cald. Nimeni nu e perfect” a explicat pentru Libertatea managerul Spitalului de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici.

Sursă foto: libertatea.ro.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

Lumina lui Hristos

Iubirea care ucide

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233