dobroge.tv

Live

A început un nou an universitar. Studenții și masteranzii de la Universitatea „Ovidius” au planuri mărețe: „Vreau să devin președinte. Îmi deschid o afacere să am bani de campanie”

30 septembrie 2022
Publicitate

Profesori, jurnaliști, manageri, avocați ori doctori. Sunt doar câteva dintre meseriile la care visează studenții din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Fiecare și-a ales ceea ce i se potrivește, iar facultatea reprezintă pentru ei un pas important în pregătirea lor. Au visuri mari la care spun că nu vor renunța niciodată. Vor învăța și vor lupta pentru a putea găsi un loc de muncă în domeniul pe care l-au ales. Totodată au promis că se vor bucura din plin și de viața de student.

Vlad este student în primul an la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. A învățat pe tot parcursul celor patru ani de liceu pentru a intra la această facultate și a reușit. Tânărul a promovat examenul de intrare cu media 9,01 și a prins loc la buget.

Am vrut medicină din prima. Medicina dentară e cea mai rentabilă din punct de vedere al muncii, comparativ cu venitul după facultate. Stau și la 500 de metri de facultate și ce rost are să merg la București sau Cluj sau în altă țară, pot să vin cu bicicleta sau chiar pe jos. Sunt conștient că e un impact foarte mare. De la liceu la facultate e o mare diferență”, a declarat Vlad, student Facultatea de Medicină Dentară UOC.

Pasiunea pentru acest domeniu i-a fost insuflată încă de mic de familia sa și de rude, iar de atunci Vlad a știut că vrea să devină medic stomatolog. Se așteaptă să învețe multe lucruri noi, dar să-și facă și prieteni cu care să-și petreacă viața de student.

„Cumva am fost influențat de părinții mei, tata fiind tehnician, nașul meu e stomatolog și prietenii de familie în domeniu și am zis că e o rută destul de sigură”, a mai declarat Vlad, student Facultatea de Medicină Dentară UOC.

Și nu este singurul care are visuri. Cei mai mulți dintre studenți își doresc un viitor bun și o carieră care să li se potrivească. Bobocii au avut emoții vineri, însă, spun ei, nimic nu se compara cu viața de student.

Am puține emoții că e ceva nou, dar am încredere că e domeniul care îmi place și o să fie bine și o s-mi placă ceea ce am ales. Sunt la facultatea de Medicina dentară”, spune o studentă.

Așteptam cu nerăbdare să mă bucur de o festivitate fizică. Este prima dată. AM prins online până acum. Sunt foarte fericită. Sper să pot să lucrez în domeniul ales, nu sunt sigură de cariera pe care o voi alege, dar cu siguranță va fi ceva în juridic. Colegii mei mai mari mi-au vorbit de bine de această facultate și am zis că dacă tot sunt acasă, de ce să nu învăț aici”, spune o altă studentă.

De la jurist, medic, profesor și până la traducător, toți cei care au pășit pragul Universității „Ovidius” au așteptări mari pentru acest an universitar și pentru viitor.

Studentă: Sincer îmi place limba engleză. Am învățat-o singură, am o pasiune cu America, am și rude acolo și vreau să cunosc zona mai bine.

Reporter: La ce facultate ești?

Studentă: La Studii Americane.

Reporter: Ce așteptări ai pentru mai departe?

Studentă: Probabil traducător, translator, ceva cu limba engleză sincer.

***

Student: A fost super, mă bucur că am prins fizic. Mi s-a părut mai interesant decât la alte facultăți, Afaceri internaționale suna bine și poți să ieși cu o meserie ok din asta.

Reporter: Ce-ți dorești să devii?

Student: Sincer, președinte, dar mai am până atunci. Îmi deschid o afacere să fac bani de campania mai târziu, cam asta ar fi.

„Profesoară de engleză la gimnaziu”, spune o studentă.

„Translator de italiană”, spune o altă studentă.

Și părinții se gândesc la viitorul copiilor pe care îi susțin și îi sprijină în realizarea dorințelor lor.

Speranțele sunt mari. Luând în calcul că e o Universitate cu grad mare, sfârșitul să-l avem pe măsură și în primul rând să câștigăm pe urmă locuri de muncă, că de asta am venit cu ea”, spune un tătic.

La finalul festivității de deschidere a noului an universitar studenții au dat drumul din mână la baloane. Cu toții au privit cum cerul a fost acoperit de acestea și au intonat imnul academic al universității.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233