dobroge.tv

Live

Arde Arhiepiscopia Tomisului! Au început să cadă bucăți din acoperiș - peste 70 de pompieri se luptă cu flăcările!

Arde Arhiepiscopia Tomisului! Au început să cadă bucăți din acoperiș - peste 70 de pompieri se luptă cu flăcările!
15 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină în urmă cu câteva minute la un incendiu ce a izbucnit la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Focul a izbucnit la mansarda clădirii. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale.

 

La faţa locului intervin şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanţă SAJ, fiind implicaţi peste 60 de pompieri pentru stingerea focului. 

Mansarda are o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. 

La ora la care pompierii au fost anunţaţi de producerea incendiului, ÎPS Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului. 

UPDATE. Potrivit primelor informații, focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. Însă, informația nu a fost confirmată oficial de către pompieri.

UPDATE. În sprijinul pompierilor constănțeni intervin forțe din Tulcea și Ialomița. 

Eugen Tănăsescu: „La etajul mansardat nu erau mari bunuri”

Sperăm să se lichideze... Nu știu să estimez ca suprafață. Pompierii care sunt înăuntru, înțeleg că deja sunt două echipe de pompieri. Unii se ocupă de mansardă, alții se ocupă de izolarea focului să nu coboare la etajele inferioare și după ce vom reuși lichidarea incendiului vom vedea ce pagube au fost. În principiu, la etajul mansardat nu erau mari bunuri. Clădirea este patrimoniu, dar acolo erau mai multe bunuri personale ale preoților, călugărilor și nu putem vorbi de mari bunuri administrative. Dar, sigur că vom face o evaluare”, a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Eugen Tănăsescu a mai precizat că împreună cu IPS Teodosie, la slujba de la Catedrală, se aflau 30 de enoriași. La momentul izbucnirii incendiului, în mansardă se aflau în jur de 15-16 călugări care s-au autoevacuat. Aceștia au încercat să stingă singuri flăcările, însă nu au reușit. 

Cineva a sugerat că este vorba despre o mână criminală. Nu, nu este vorba despre o mână criminală”, a mai declarat Tănăsescu. 

El a mai menționat că la mansardă se aflau bunuri personale, lemne, mobilă. Nu existau documente oficiale depozitate acolo. „Tot ce ar putea să ne afecteze, ar fi apa”, a mai declarat Eugen Tănăsescu.

„Este dificil pentru că acoperișul este din lemn”

Apelul a fost primit la ora 21.52, prin care am fost informați că la mansarda Arhiepiscopiei din Constanța se manifestă un incendiu. Intervenim cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de la un operator privat, trei autocisterne de la Primărie, o descarcerare, cinci autoscări, două echipaje SMURD. Intervin peste 70 pompieri. Colegii lucrează pentru lichidarea incendiului. Este dificil pentru că acoperișul este din lemn, iar incendiul se manifestă doar la acoperiș. Nu este pericol de extindere către alte clădiri. Nu au fost victime, din fericire. Nu au fost găsite persoane în interior și nici nu au fost alte persoane care să necesite asistență medicală sau transport la spital”, a transmis Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt ISU.

UPDATE 00.15. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, incendiul a fost localizat în jurul orei 00.02. A fost afectată o suprafață de aproximativ 800 de mp.

UPDATE 01.30. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01.27. Pompierii lucrează în continuare pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233