dobroge.tv

Live

Vergil Chițac, despre lucrările de pe bulevardele din Constanța: „Mai bine să mă înjurați pentru ceea ce fac, decât pentru ceea ce nu fac. Știu că lucrurile astea produc neplăceri”

Vergil Chițac, despre lucrările de pe bulevardele din Constanța: „Mai bine să mă înjurați pentru ceea ce fac, decât pentru ceea ce nu fac. Știu că lucrurile astea produc neplăceri”
24 noiembrie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate alături de city managerul orașului Felicia Ovanesian, despre motivul pentru care mai multe bulevarde din oraș sunt în lucru în același timp, dar și despre întârzierile lucrărilor.

Toată lumea zice așa: De ce nu ai făcut un bulevard și te-ai apucat de toate odată? Pentru că toate sunt bugetate pe exercițiul financiar 2014-2020, cu extensie de trei ani. Ele trebuie să se închidă anul viitor toate. Vorbim de 50.000.000 de euro pentru bulevardele astea. Noi nu avem disponibilitate bugetară. Când ne uităm în bugetul nostru, probabil că ar fi durat 10 ani dacă am fi pus din bugetul nostru, de la partea de dezvoltare, pentru că ducem foarte mult de la componenta socială. Nu avem posibilitatea asta. Știu că deciziile acestea îmi produc mie un pasiv, asta e.. mi-am asumat. Dar mai bine să mă înjurați pentru ceea ce fac, decât pentru ceea ce nu fac. Știu că lucrurile astea produc neplăceri. Vă garantez că produceau mult mai multe neplăceri în viitor dacă nu le făceam. Trebuie să trecem așa prin purgatoriul ăsta. Nu e o plăcere”, a declarat Vergil Chițac.

Edilul a precizat că, în acest moment, lucrările nu sunt în grafic, ci sunt întârzieri în pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona centrală, la fel ca și pe bulevardul 1 Mai, acolo unde vorbim de întârzieri de două luni.

Despre lucrările de pe podul de la Doraly, Chițac a menționat că, momentan, cel mai probabil se săptămâna viitoare, va fi pus un asfalt provizoriu.

Le-am zis: Dacă voi nu asfaltați podul de la Doraly va veni iarna, va îngheța zona aia. Pentru că ei au decopertat și au dat de piatra de granit. Cine știa că s-a așternut covor asfaltic peste piatra de granit? Nu știa nimeni. Avem o problemă. În proiect, așa ceva nu s-a întâlnit. Trebuie să facem un sistem rutier nou, trebuie refăcut proiectul, nu e simplu, trebuie dispoziție de șantier, trebuie act adițional, trebuie bani, buget. Și le-am zis așa: facem un asfalt provizoriu, până anul viitor când acolo va trebui săpat și făcut un sistem rutier nou. Însă trebuie să trecem iarna, iarna va îngheța. Suntem și în rampă. Dacă va îngheța, acolo se vor produce accidente. Lega, problema este a lor însă, moral, problema este a mea și le-am spus: faceți chestiunea asta ca să închidem povestea”, a menționat primarul.

Referitor la lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Vergil Chițac a declarat că până la 15 mai, cel târziu 1 iunie, acestea trebuie finalizate.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233