dobroge.tv

Live

Peste 170 de misiuni ale pompierilor constănțeni în minivacanța de Ziua Unirii: au intervenit la opt accidente cu 15 victimeși 12 incendii

25 ianuarie 2023
Redactia DTV

Publicitate

Aproximativ 200 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, cu mijloacele tehnice aferente au fost pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței ocazionate de sărbătorirea a 164 ani de la Unirea Principatelor Române.

Astfel, în perioada 21-24 ianuarie 2023, pompierii militari au executat 172 misiuni.

Echipajele SMURD au intervenit în 131 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a opt accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 15 victime, patru dintre ele fiind transportate la spital.

Pompierii militari constănțeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 12 incendii. Două din acestea s-au manifestat la locuințe, fără a se înregistra victime, în celelalte situații fiind vorba despre arderi de vegetație uscată și gunoi menajer, fiind afectată o suprafață totală de aproximativ opt hectare de teren.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 21 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale ori salvări animale captive în medii ostile vieții.

Pompierii salvatori rămân mobilizați pentru intervenția imediată în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Comentologie

cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233