dobroge.tv

Live

Primăria Constanța: Au crescut amenzile pentru depozitarea deșeurilor în locuri neamenajate, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice

Primăria Constanța: Au crescut amenzile pentru depozitarea deșeurilor în locuri neamenajate, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice
25 ianuarie 2023
Redactia DTV

Publicitate

Primăria Constanța a transmis miercuri, 25 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că au crescut sancțiunile pentru managementul deficitar al deșeurilor, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice. Municipalitatea anunță că legea nr. 17/2023 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor aduce mai multe modificări referitoare la eliminarea deșeurilor, iar, în unele cazuri, sancțiunile se majorează substanțial.

„De pildă, pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate se vor aplica amenzi între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 30.000 și 45.000 lei, pentru persoanele fizice. Legea păstrează prevederea potrivit căreia mașinile folosite la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise pot fi confiscate”, transmite municipalitatea.

Noua legislație interzice nu doar abandonarea deșeurilor, dar și aruncarea și ascunderea lor.

De asemenea, conform noilor modificări „Eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop sunt interzise”.

Înăsprirea legislației de mediu vine pe fondul unui fenomen îngrijorător în toată țara și anume depozitarea ilegală a deșeurilor pe câmpuri, în râuri și lacuri, în păduri. De asemenea, urmărește, în continuare, reducerea numărului celor care obișnuiesc să ardă deșeurile, ceea ce duce la o poluare rapidă a aerului.

Așadar, eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor va aduce amenzi mai mari atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Vă rugăm să respectați reglementările în vigoare!

Apelăm la spiritul dumneavoastră civic și vă rugăm să ne semnalați în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241484205 si 0341922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau pe adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, mai transmite municipalitatea.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Comentologie

cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233