Live

CONSTANŢA. Revoltă după ce opt adolescenţi au fost luaţi cu duba de poliţişti şi amendaţi! ''L-a ţinut două ore închis, nejustificat''

CONSTANŢA. Revoltă după ce opt adolescenţi au fost luaţi cu duba de poliţişti şi amendaţi! ''L-a ţinut două ore închis, nejustificat''
publicat pe 04 octombrie 2020

Opt copii aflați în curtea unei școli din Constanța au fost luați cu duba de oamenii legii și amendați. Incidentul a fost relatat chiar de părintele unuia dintre elevii ridicaţi din curtea Şcolii 29 Constanţa, Bogdan Albota, care le-a povestit jurnaliştilor că elevii doar stăteau de vorbă, nu înjurau, nu distrugeau, moment în care şi-au făcut apariţia poliţiştii.

“Au venit patru domni poliţişti în uniformă, am înţeles de la copil că unii au sărit gardul prin spatele şcolii, unii au apărut de prin tufiş şi le-au spus că nu au voie în incinta şcolii cu toate că copiii nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, stăteau de vorbă pe un ton civilizat. Ei sunt foşti elevi ai Şcolii 29, actualmente au intrat în clasa a IX-a şi locuiesc în cartierul Tomis Nord şi vin în curtea şcolii după orele de program, joacă fotbal, baschete, socializează”, a afirmat părintele.

El a mai spus că poliţiştii le-au transmis copiilor că nu au voie în curtea unităţii de învăţământ.

“Poliţiştii au spus că i-au ridicat conform legii 61, articolul 2, alieantul 13 care specifică că nu au voie în incinta instituţiilor de învăţământ dacă nu sunt elevi la acea unitate de învăţământ. Am citit articolul, nu e chiar aşa. Dacă erau elevii şcolii 29, nu era nicio problemă, dacă nu sunt elevii Şcolii 29, nu au voie. Elevii au pătruns în incinta şcolii fără a forţa nimic, poarta era descuiată, copiii vin des, nu am păţit niciodată aşa ceva, nu au deranjat, nu au nicio amendă până acum. E primul lor contact cu poliţia”, a mai declarat tatăl unuia dintre copii.

Tot el a mai precizat că poliţiştii au afirmat că elevii respectivi trebuiau duşi la secţie pentru a fi legitimaţi.

“Poliţiştii au spus că trebuiau duşi la secţia să îi legitimeze pentru că unii dintre ei nu aveau buletinul. Am mers la secţia de poliţie cu buletinul copilului, cu toate acestea l-a ţinut două ore închis, nejustificat. Am întrebat de ce îl ţine două ore. Mi-au spus că să îl identifice. Am adus buletinul lui, buletinul meu, nu au avut bunăvoinţa să se uite pe buletine, au zis lăsaţi că verificăm noi, ca şi cum ar fi fost mare infractor. Se verifica în sistem într-un minut, nu cred că putea să dureze două ore”, a mai spus părintele respectiv.

Ce spune Poliţia Constanţa

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că la Secţia 2 au fost înregistrate patru sesizări scrise şi cinci telefonice, dintre care trei prin apel 112, cu privire la faptul că este tulburat ordinea şi liniştea publică a locuitorilor din zona şcolii respective.

“Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie, în jurul orei 20.20, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, care se aflau în curtea instituţiei de învăţământ, încălcând normele legale de acces. Poliţiştiştii au procedat la înştiinţarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduşi la sediul poliţiei în vederea legitimării şi luării măsurilor legale. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituţiei de învăţământ, fără a avea acordul şcolii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor”, a transmis IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că poliţiştii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a se proteja pe ei înşişi, dar şi pe toţi cei din jurul lor.

Bogdan Albota a prezentat, pe Facebook şi amenda pe care a primit-o.


Galerie Foto

04 octombrie 2020 - 16:12
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, condamnat definitiv la şase ani de închisoare

Curtea de Apel Constanţa a decis să-l condamne pe Dragoş Poteleanu, fost director la Casa de Asigurări Constanţa,...

Ludovic Orban, despre reinstituirea carantinei la nivel naţional: ''Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate''

Ludovic Orban a fost întrebat, aseară, într-o conferinţă de presă în Franţa, dacă se are în vedere...

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni - cum va fi vremea în fiecare regiune a ţării

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a ţării. Potrivit...

Şofer amendat cu 1305 lei de o poliţistă după ce a parcat şi a fumat o ţigară: ''Dumneavoastră vorbiți serios?''

Dialogul dintre o poliţistă şi un şofer a devenit viral pe Facebook. Bărbatul s-a ales cu o amendă usturătoare...

Cum încearcă cerşetorii să facă bani din mila oamenilor: mâini pansate în bandaje pline de sânge! Ce au descoperit, însă, jandarmii

Unii oameni sunt capabili de orice pentru a face bani. O demonstrează un bărbat din Capitală care a fost prins că...

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 27 octombrie. 4.724 de noi îmbolnăviri, 104 de persoane au murit - în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 4.724 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al...

Constanţa a trecut peste indicele de 1,5 la mia de locuitori - 138 de noi cazuri de coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat astăzi 4.724 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233