dobroge.tv

Live

A fost extins pachetul minimal de servicii de asistența medicală primară pentru persoanele care nu sunt asigurate

24 mai 2023
Publicitate

Pachetul minimal de servicii care se acordă în asistența medicală primară persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat a fost extins încă de la începutul anului. Este vorba de servicii medicale curative, de prevenție, la domiciliu, terapeutice și de administrare de medicamente. Pentru a beneficia de acest pachet, constănțenii care nu sunt asigurați trebuie să se înscrie pe lista unui medic de familie. În caz contrar vor achita integral costurile investigațiilor făcute.

Persoanele neasigurate beneficiază de un pachet de servicii minimal, care cuprinde servicii pentru situații de urgență, consultații de monitorizare a evoluției sarcinii și lăuziei, consultații de planificare familială, supravegherea și depistarea bolilor cu potențial endemo-epidermic, dar și mai nou, servicii de prevenție. Facem precizarea că pentru analizele de laborator, investigațiile imagistice sau tratamentul recomandat de către medicul de familie, persoanele neasigurate suportă integral costul, fără a beneficia de rețete compensate.

Începând cu 1 ianuarie 2023, a fost extins pachetul minimal de servicii care se acordă în asistența medicală primară persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat. Persoanele care nu fac dovada calității de asigurat au obligația să se înscrie pe lista unui medic de familie, iar medicii care au încheiat aceste contracte la nivelul județului Constanța sunt 226 până în acest moment de la începutul anului.

Iar, într-o dinamică a acordării consultațiilor preventive și serviciilor pentru neasigurați, o să precizez că în luna februarie, 55 de medici de familie au acordat la 182 de neasigurați servicii medicale, în luna martie, 42 de medici au acordat servicii pentru 238 de neasigurați, iar în aprilie, un număr de 53 de medici au acordat consultații pentru 316 neasigurați”, a declarat Luminița Nagy, directorul general Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233