dobroge.tv

Live

Acțiuni de donare de sânge la Parohia Topraisar și la Căminul Cultural din Adamclisi: „Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit”

Acțiuni de donare de sânge la Parohia Topraisar și la Căminul Cultural din Adamclisi: „Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit”
24 mai 2023
Redactia DTV

Publicitate

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Comunei Topraisar și Parohia Topraisar „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” organizează duminică, 28.05.2023 între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Topraisar și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe paciențîi care au nevoie de tratament transfuzional.

Vă așteptăm duminică 28.05.2023 la Parohia Topraisar „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”‚ cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30”, transmit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Acțiune de donare de sânge și în Adamclisi

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Comunei Adamclisi și Parohiile: Adamclisi, Șipote, Petroșani , Pietreni, Ion Corvin, Cetatea și Zorile organizează marți, 30.05.2023, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitățile Adamclisi, Șipote, Petroșani, Pietreni, Ion Corvin, Cetatea, Zorile și Deleni care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Vă așteptăm marți, 30.05.2023, la Căminul Cultural din localitatea Adamclisi, str Traian nr 36 cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30”, transmit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Condiții de donare

Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, boli autoimune etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindică donarea de sânge.

Ce să facem înainte de donare

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • o alocație de hrană sub formă unui card în valoare de 66.99 RON.
  • o zi liberă,în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, transmit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Lumina lui Hristos

Dumnezeul lui Arie

Lumina lui Hristos

ORBIREA DUHOVNICEASCĂ

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233