dobroge.tv

Live

Ziua Eroilor, sărbătorită la Constanța: paradă militară, slujbă religioasă și depunere de coroane, la Monumentul Eroilor

25 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ziua Eroilor a început cu înălțarea drapelului. Această zi a fost marcată la Constanța ca semn de recunoştinţă pentru toţi eroii care au căzuți pe câmpurile de luptă. Este vorba de bărbații și femeile care au luptat de-a lungul anilor pentru libertatea țării, apărarea suveranității și integrității teritoriale. A urmat apoi intonarea imnului României

Evenimentul a continuat cu o ceremonie religioasă și cu discursuri solemne pentru soldații care au plecat în război pentru a ne apăra țara. În fiecare an, oamenii se roagă pentru cei care au murit pe câmpul de luptă sau au fost întemnițați.

„Nu doar în aceste zile speciale de sărbătoare trebuie să ne aducem aminte de eroii căzuți pe câmpul de luptă. Putem închina rugăciuni în memoria lor ori de câte ori avem ocazia. Cred că putem să le cinstim memoria cel mai bine dacă devenim fiecare dintre noi eroii de care societatea are nevoie astăzi”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

„Suntem datori tocmai cu această conștiință de a-i purta în sufletele noastre, de a transmite în fiecare zi celor din jurul nostru că putem să mergem înainte împreună și că putem să avem grijă de țara noastră”, a declarat Constantin Scurtu, muzeograf Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Constanța.

La Constanța, și militarii din Forțele Navale au aduc un omagiu eroilor neamului românesc. Evenimentul care a avut loc la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central s-a încheiat cu o depunere de coroane.

Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an, în aceeași zi cu Înălțarea Domnului. Această zi a fost stabilită în România prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920. De asemenea, în toate lăcașurile de cult au fost pomeniți eroii români căzuți pe câmpurile de luptă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233