dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar

CONSTANȚA. Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar
26 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Florin Cocargeanu a fost eliberat vineri, 26 mai, din funcția de viceprimar al Constanței, în urma ședinței de Consiliu Local. Proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac a fost adoptat cu 19 voturi „pentru” și șapte 7 „împotrivă”.

Înainte de votarea proiectului, Costin Răsăuțeanu, consilier PSD a cerut să ia cuvântul. El a spus că cetățenii au dat votul PNL și USR să facă treabă, nu să se certe. „Constănțenii s-au săturat de ipocrizia în care vă aflați de ceva timp și de certurile între PNL și USR. Trebuie să vă asumați eșecul lamntabil și blocajul pe care l-ați creat în acest oraș. Ați votat împreună cu PNL proiecte pe care nici măcar nu le-ați citit. Cred că lumea a văzut de ce sunteți în stare”, a spus Răsăuțeanu.

„Dacă ni se aduc acuze că am votat regulamente proaste împreună cu PNL, haideți să ne aducem aminte cine a votat Regulamentul din Peninsulă (...) V-ati bătut joc, după ce în Piața Ovidiu v-ați bătut în piept că luptați pentru oameni”, i-a răspuns Florin Cocargeanu.

Proiectul Chițac a fost adoptat cu 19 voturi „pentru” și șapte 7 „împotrivă”.

Imediat după ședința de Consiliu Local, liderii USR au făcut o serie de declarații referitoare la acest subiect.

Astăzi, după o lungă perioadă în care în Consiliul Local s-a lucrat într-o alianță făcută mai mult în spatele ușilor închise, așa cum declara domnul primar care spunea că are întâlniri frecvente cu domnul Dumitrache. Astăzi s-a oficializat în sfârșit această alianță prin votul pe care l-au dat în Consiliul Local, privind revocarea mea din funcția de viceprimar. Proiectul a fost propus de domnul primar și, deși în Codul Administrativ se precizează că trebuie să fie motivat temeinic, din punctul meu de vedere, acest referat de aprobare nu există nici măcar un motiv care să stea în picioare pentru o astfel de decizie.

S-a precizat faptul că eu, în cadrul Consiliului Local am votat în calitate de viceprimar și m-am abținut la anumite proiecte, ori în cadrul Consiliului Local eu am votat doar din calitatea de consilier local, nu din calitatea de viceprimar. În calitatea de consilier local ales de cetățenii orașului și care nu trebuie să stea drept și să voteze proiectele așa cum îi dictează acesta, doar pentru că deține o funcție”, a declarat Florin Cocargeanu.

Cocargeanu a afirmat că un alt punct invocat în referatul de aprobare este cel conform căruia el a făcute declarații care primarului nu i-ar fi plăcut. „Ar trebui să declar doar ceea ce domnul primar dorește sau ceea ce îi place să audă”.

El a mai menționat că un alt motiv care stă în spatele revocării lui din funcție este că nu a votat împrumutul în valoare de 250 de milioane de lei. I s-a reproșat atunci care ar fi pus în pericol dezvoltarea orașului și proiectele pe fonduri europene.

Reamintim că ordinea de zi a ședinței a fost suplimentată, regăsindu-se și proiectul de eliberare din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu -- detalii aici: Chițac propune eliberarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu. Reacția membrului USR

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233