dobroge.tv

Live

Soluții energetice solare. „Smart Energy Expo” are loc la Pavilionul Expozițional din Constanța

26 mai 2023

Iluminat stradal inteligent, panouri fotovoltaice, stații de încărcare pentru mașinile electrice și aparatură pentru o casă inteligentă. Energia verde pare să fie în acest moment preocuparea celor mai mulți producători din domeniu din țara noastră. Iar în ultimii ani s-a observat că oamenii sunt tot mai interesați să reducă consumul de energie și să apeleze tot mai mult la energia regenerabilă. Toate acestea pot fi găsite la ultima ediție a Expozitiei Smart Energy de la Constanța.

Publicitate

Bateria mașinii electrice ar putea fi de acum încărcată chiar în garajul dumneavoastră. Pentru asta nu veți scoate niciun ban din buzunar pentru energia folosită. Conceputul se numește carport fotovoltaic. Are un design modern și o tehnologie integrată de cea mai înaltă performanță.

„Sunt instalate opt panouri fotovoltaice care produc 5 kilowați în total. Ele sunt conectate la un invertor solar care transformă energia solară din curent continuu în curent alternativ. Poate încărca mașina electrică doar din excesul solar”, a declarat Mihai Vancea, inginer automatist.

Această variantă este foarte benefică pentru cei care dețin o mașină electrică. Este o soluție care nu încarcă rețeaua națională, însă costurile garajului inteligent se ridică la peste 2.000 de euro. În ultimii ani, tot mai mulți constănțeni aleg să-și cumpere și să-și instaleze panouri fotovoltaice. Iar pe piață există numeroase variante și oferte.

„Soluția este formată din panou fotovoltaic care produce energie, parte de inverter care este aici în partea dreapta. Avem în acest moment un montaj pe care noi îl putem asigura pentru aceste echipamente și bineînțeles un dosar de prosumator astfel încât clientul să fie cu toate actele în regulă să poată figura ca producător de energie”, a declarat Cosmin Balaban, director executiv.

O altă variantă „smart și verde” se referă la sistemul de automatizare rezidențială care să permită automatizarea circuitelor de iluminat.

1Avem posibilitatea să controla temperatura, iar este un echipament inteligent care poate fi controlat atât de pe telefonul mobil, cât și local din camera respectivă”, a declarat Cosmin Balaban, director executiv.

Iar pentru asta există și o aplicație.

„Permite setarea atât a culorii, după cum putem observa se schimbă culoarea, cât se și poate comanda cu funcția de on/off iar în momentul acesta iluminatul a fost oprit”, a mai declarat Cosmin Balaban, director executiv.

Robotul de curățare a panourilor fotovoltaice, este o altă soluție smart ce poate fi folosită pentru întreținerea parcurilor fără a avea impact asupra mediului înconjurător.

„După șase luni se pierde 20 % din capacitate lor din cauza prafului și a mizeriei de la păsări. Curăță panourile fotovoltaice și readuce în parametri inițiali parcul fotovoltaic. Sunt recomandate două spălări pe an. Este un robot ful automat. Se conectează la o sursă de apă. În general se folosește doar apă, adică nu impactăm nici cu mediul”, a declarat Ciprian Drăgan, manager de proiect.

„Trebuie să înlocuim această dependență și să devenim independenți din punct de vedere energetic prin instalarea unor proiecte regenerabile care să ne asigure independența în viitorul apropiat”, a declarat George Niculescu, președinte ANRE.

„SMART ENERGY Expo” are loc la Pavilionul Expozițional din Constanța până duminică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Lumina lui Hristos

Dumnezeul lui Arie

Lumina lui Hristos

ORBIREA DUHOVNICEASCĂ

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233