dobroge.tv

Live

Constanţa, polul distracţiei! Începe cel mai mare festival ce are loc pe o plajă din Europa - tot ce trebuie să ştii despre NEVERSEA!! Care sunt restricţiile de circulaţie

Constanţa, polul distracţiei! Începe cel mai mare festival ce are loc pe o plajă din Europa - tot ce trebuie să ştii despre NEVERSEA!! Care sunt restricţiile de circulaţie
06 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi începe Neversea 2023, cel mai mare festival ce are loc pe o plajă din Europa. Peste 150 de artişti internaţionali de top sunt aşteptaţi anul acesta la festival, printre cei mai cunoscuţi DJ care vor urca pe cele şase scene pregătite de organizatori se numără Salvatore Ganacci, Don Diablo, Lost Frequencies sau Timmy Trumpet.

Mii de jandarmi, poliţişti, medici şi agenţi de securitate, prezenţi la festival. Restricţii de circulaţie înainte şi în timpul evenimentului

Peste 150 de artişti şi zeci de mii de fani din ţară, dar şi din străinătate sunt aşteptaţi la Neversea, între 6 şi 9 iulie. Organizatorii festivalului anunţă că mii de jandarmi, poliţişti, poliţişti locali, medici şi agenţi de securitate privaţi vor fi prezenţi pe plaja de la Marea Neagră.

Ca în fiecare an, festivalul Neversea este pentru 4 zile şi 4 nopti cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, iar pentru asta mii de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (Direcţia Generală Management Operaţional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Constanţa, Garda de Coastă) şi ai Poliţiei Locale se vor asigura că sunt respectate toate măsurile de siguranţă. De altfel, in festival vor fi şi peste 700 de agenţi de securitate privaţi.

De asemenea, echipajele de la ISU Constanţa, UPU Constanţa şi SMURD Constanţa vor fi pregătite pentru a oferi suportul necesar la punctele medicale avansate şi punctele de prim ajutor. I.S.U. DOBROGEA va asigura la eveniment două autospeciale de transport persoane şi victime multiple; doua şenilate de mici dimensiuni pentru transport persoane, două posturi medicale înfiinţate de I.S.U. şi 3 puncte de prim-ajutor plus o autospecială de stingere a incendiilor.

Producţia festivalului Neversea este una impresionantă: de la decoruri şi arhitectură, la poveste, personaje maritime fantastice, animatori şi dansatori, artişti şi fani din întreaga lume. La aniversarea celor cinci ani de Neversea vor fi şase scene de muzică şi mai multe music spots desfăşurate pe aproximativ 110.000 mp.

Scena principală va avea peste 500 mp de ecran led, 26 metri înălţime, peste 55 de metri la bază şi o deschidere de 20 metri performance area. Echipamentele necesare construcţiei scenei principale au fost transportate cu peste 60 tiruri din ţară, respectiv 14 tiruri din Belgia, Olanda, Germania respectiv Polonia. Montajele s-au realizat cu utilaje de ridicat de peste 100 tone, respectiv cu nacele care pot ajunge până la 40 de metri înălţime.

Balkaniada e o scenă nouă, acoperişul (neobişnuit de altfel) va fi adus tocmai din Germania, de la Opera Tents.

În cazul scenei The Ark, pentru aniversarea celor 5 ani de Neversea am pregătit o producţie interesantă. Decorul 2D va fi înlocuit cu 180 mp de ecrane LED, tocmai pentru a pune în valoare toţi artiştii trap şi hip-hop ce vor urca pe scenă. Mai mult, am luat în considerare şi un catwalk pentru ca artiştii să poată face baie de mulţime.

Daydreaming este singura scenă care îşi păstrează identitatea. Aceasta s-a consacrat pe parcursul anilor ca fiind singura scena prin care se vede răsăritul, singura de acest fel din Europa. Montajele au început în data de 15 Iunie, cu 21 de zile înainte de deschiderea porţilor. După finalizarea celor 4 zile de eveniment, demontajele sunt estimate a se desfăşura în 8 zile.

Suplimentarea containerelor de toaleta va facilita accesul a peste 485 persoane la toaletă, în acelaşi timp, o creştere cu 25% faţă de 2021. Infrastructura de apă-canal, internet, electricitatea însumează peste 25 km de cabluri şi ţevi.

Restricţii de circulaţie

În drumul către mare, participanţilor la trafic le este recomandat să aleagă rute ocolitoare şi să evite Autostrada A2. La Podul de la Feteşti se efectuează lucrări de reabilitare.

În perioada pre, dar şi în timpul festivalului se vor impune restricţii de circulaţie în perimetrul din proximitatea plajei unde are loc Neversea. În zilele de 4 şi 5 iulie, reprezentanţii poliţiei rutiere vor stabili restricţionarea circulaţiei, în funcţie de valorile de trafic. În perioada 6-9 iulie 2023, accesul pe plajă va fi restricţionat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecţia str. Salonic cu str. Yokohama şi str. Belvedere, precum şi la capătul str. Marinei, restricţiile fiind realizate prin intermediul firmei de pază şi al organizatorilor.

Cum se va face accesul riveranilor în zona peninsulară în perioada Festivalului Neversea. Ce restricții de circulație vor fi impuse în zonă

Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat, unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară sau orice alt document din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază sau efectuează activități în zona afectată de restricții. Cei care nu pot face dovada domiciliului în perimetrul închis de autorități sunt rugați să se prezinte la punctul de acreditări marcat pe plaja Neversea pentru a ridica permisul de acces.

Programul pentru acreditări pe plaja Neversea este:

Miercuri– Sâmbătă - 5- 8 iulie - 08:00 - 03:00;

Duminică - 9 iulie - 08:00 - 22:00.

În perioada premergătoare, dar și în timpul festivalului se vor impune restricții de circulație în perimetrul din proximitatea plajei unde are loc NEVERSEA. În perioada 6-9 iulie 2023, accesul pe plajă va fi restricționat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecția str. Salonic cu str. Yokohama și str. Belvedere, precum și la capătul str. Marinei, restricțiile fiind realizate prin intermediul firmei de pază și al organizatorilor.

Pentru desfășurarea în condiții de fluență și siguranță a traficului rutier, Poliția Rutieră va institui restricții de circulație auto în următoarele intersecții, în perioada 6-9 iulie 2023, după cum urmează: prelungirea strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1 – Port (zona „sens giratoriu”); strada Termele Romane cu b-dul. Elisabeta (zona Poarta 1 Port); în funcție de valorile de trafic și situația operativă, se va institui restricția la intersecția tip sens giratoriu strada Traian cu str. termele Romane; str. Traian cu bulevardul Tomis; str.Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga; str. Negru Vodă cu str. Mircea cel Bătrân; str. Mircea cel Bătrân cu str. Smârdan ; str. Mircea cel Bătrân cu str. Decebal; str. Mircea cel Bătrân cu str. Eroilor; str. Bucovina cu str. Eroilor, str. Marinei segmentul cuprins între Tomis Marina Management și bariera de acces pe Plaja Modern.

În perioada 6-7 iulie 2023, în intervalul orar 16:00-06:00, se vor impune restricții de circulație pe Str. Termele Romane între str. Traian și sensul giratoriu de la Poarta 1 Port. Începând cu data de 8 iulie 2023, ora 06:00 și până pe data de 10 iulie 2023, ora 06:00 vor fi impuse restricții de circulație de la sensul giratoriu Poarta 2. Parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă pe perioada 4-9 iulie 2023.

De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor CT BUS autorizate să efectueze transport public.

Circulația autobuzelor în perioada festivalului NEVERSEA (06-09.07.2023)

Pe perioada festivalului NEVERSEA, CT BUS suplimentează oferta de transport. Astfel, linia City Tour, denumită ,,NEVERSEA” pe durata festivalului, este suplimentată, pe perioada nopții, cu 5 autobuze (neetajate) și circulă după cum urmează:

• 21:00 - 06:00 – stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), bd. Mamaia, bd. Tomis, str. Traian, Poarta 2 Port, str. Termele Romane, bd. Regina Elisabeta, str. Remus Opreanu, Portul Tomis şi retur – Portul Tomis - str. Remus Opreanu - bd. Regina Elisabeta - str. Termele Romane - str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia - stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman);

• Ora 21:00 - Prima plecare;

• Ora 06:00 - Ultima plecare;

• Interval: 16 minute;

• Este asigurată legătura, pe traseu, cu cele 4 linii de noapte.

Pe timpul zilei, linia City Tour, operată doar de autobuze etajate, va avea ultima plecare din cap de linie Gară la ora 19:25 și din cap de linie Hotel Caraiman la ora 20:55.

Liniile 42, 44, 48, 51 și 101 circulă cu traseu prelungit până în Portul Turistic Tomis, pe toată durata festivalului.

Liniile de noapte, N2-43, N5-40, N100M și N102 sunt deservite de 11 autobuze, în intervalul orar 23:30 – 05:30, cu o frecvență de 30 de minute.

Celelalte linii vor circula în program normal (Luni – Vineri – 05:15 – 23:00, Sâmbătă – Duminică – 05:45 – 23:00).

În Portul Turistic Tomis, în stația liniei City Tour, va fi amenajat un punct de lucru într-un autobuz, de unde se vor putea achiziționa bilete. Se pot achiziționa titluri de călătorie și cu cardul CT BUS, cu portofelul electronic mobilPay Wallet, prin SMS sau prin aplicația 24Pay. Detalii complete pe www.ctbus.ro, secțiunea ,,Tarife”.

Fanii pot cânta la Neversea cu vocea artiştilor prin intermediul tehnologiei Revocalize

Ediţia aniversară din acest an a festivalului Neversea va oferi numeroase surprize pentru zecile de mii de fani care vor fi prezenţi să celebreze cei cinci ani de festival. De-a lungul celor patru zile şi patru nopţi de festival, organizatorii Neversea au pregătit o serie de activări, momente speciale, jocuri de lumini şi zone instagramabile. Show-urile impresionante alte artiştilor naţionali şi internaţionali, vor face ca experienţa de festival să fie una memorabilă.

Anul acesta, 30 de designeri români îşi dau întâlnire la festivalul Neversea la F.A.B Stage, unde fanii pot găsi haine, colecţii capsulă, încălţăminte, bijuterii şi accesorii. De asemenea, organizatorii pregătesc şi zone cu artişti de hairstyle, makeup şi tatuaje temporare. Participanţii au astfel ocazia să fie răsfăţaţi cu coafuri, împletituri şi machiaje speciale de festival.

Aici fanii festivalului Neversea pot găsi brand-uri precum: Flash Tattoos, Aer Wear, GNA, Belher, Les Waves, Festival Dresses by GIA, MySimplicated, Hamza, The Black Sheep, Exclusives.ro, Dadarlat, Retro Future şi mulţi alţii. Toţi cei care îşi doresc un look special de festival pot veni la F.A.B. Stage pentru outfit-uri ca pe catwalk.

Zona de fashion din festival este completată de merch-ul de festival. De la magazinul de peste 100 mp festivalierii vor putea achiziţiona tricouri, hanorace, prosoape şi multe alte articole vestimentare din noua colecţie marca Neversea, numeroase accesorii pentru un look desăvârşit, dar şi mici suveniruri care să se transforme în amintirea de la festival. O noutate pentru acest an este că, la zona de merchendise, se pot face tatuaje temporare, pentru un stil personalizat de festival.

Experienţa unică care poate fi trăită timp de patru nopţi şi patru zile la festival este completată de zonele instagramabile, de artiştii stradali, dansatori şi cataligari. Spectacolele pirotehnice, show-urile de lumini sau artificiile de zi vor completa experienţa celui mai mare festival organizat pe o plajă din Europa.

Cele şase scene ale festivalului sunt cu adevărat spectaculoase, iar mainstage-ul va fi în deplină armonie cu elementul central al Neversea, SOARELE.

Ecstatic Dance cu Emil Rengle

În zilele de joi şi sâmbătă, începând de la ora 16.30, în faţa scenei DayDreaming, va avea loc o ceremonie specială prin dans, un ritual al celebrării soarelui, printr-un moment Ecstatic Dance, o mişcare de eliberare, care îi va încuraja pe toţi cei prezenţi să se simtă ei însişi, să îşi îmbrăţişeze autenticitatea, să se auto-descopere, într-o călătorie spre suflet şi spre bucuria de a fi. La moment vor fi prezenţi facilitatori şi influenceri precum Emil Rengle, Laura Maier, Alina Smarandescu, Otniela Sandu, Ana Gum, Luana Chebeleu, Bianca Patrichi şi mulţi alţii.

Marius Moga lansează în premieră globală Revocalize.ai la Neversea

Neversea este primul festival din România care se asociază cu o platformă AI utilizabilă în premieră mondială, doar în cadrul festivalului. Fanii au parte de o activare de amploare, cu o înălţime de aproape şase metri, care se deschide printr-o poartă, cu efecte de lumina si fum, la care poti sa imortalizezi cele mai faine momente. Aici vocea şi muzica se împletesc cu ajutorul Revocalize.ai.

Revocalize.ai este o tehnologie dezvoltata si fondata de Sebastian Dobrincu si Marius Moga si permite amprentarea propriei voci al carui timbre poate fi ulterior utilizat pentru a înlocui orice altă voce. Fanii pot opta pentru doua categorii de servicii, la activarea Revocalize.ai: Cântă cu vocea lor AI, unde vocea ta va fi înlocuită cu modelul AI al artistului ales sau Cântă ei cu vocea ta AI, unde îţi amprentezi vocea, inregistrându-te în studioul de pe plaja Neversea, cu ajutorul unui ghid virtual, după care primeşti un fişier audio in contul tau Revocalize AI, cu vocea ta pe o piesă aleasă. Dezvoltată de muzicieni, construită pe un algoritm complex de machine learning, Revocalize.ai oferă cea mai realistă şi aproape de adevăr generare AI a unei voci umane, unde orice voce va suna bine.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233