dobroge.tv

Live

Urmările furtunii, încă vizibile. Unii constănțeni au strâns singuri crengile căzute care blocau circulația: „Am sunat la Primărie, dar au zis că au atât de mult de lucru că nu fac față”

20 noiembrie 2023
Publicitate

La lumina zilei, pagubele provocate de furtuna din weekend s-au dovedit a fi mult mai multe. Ploile abundente și vântul care a suflat puternic au lăsat în urmă dezastru: copaci puși la pământ, peste case sau mașini, iar mai multe gospodării și apartamente au fost inundate. Doar în ultimele două zile s-au înregistrat peste o mie de apelurile către pompierii constănțeni, care au intervenit în mai multe străzi și cartiere afectate din oraș, printre care se numără și Bulevardul Mamaia, dar și Faleză Nord.

Constantin Barbu: S-a crăpat. Era o creangă mai groasă a căzut pe acoperișul la oamenii ăștia și la mine la mijloc și cădea pe gard.

Reporter: De când strângeți?

Constantin Barbu: Cam de o oră.

Reporter: Ați anunțat Primăria?

Constantin Barbu: Am anunțat, da.., dar au zis că au atât de mult de lucru că nu fac față.

Înțelegător, constănțeanul nu a stat cu mâinile în sân, ba chiar și-a ajutat și vecinii să strângă crengile căzute, care blocau circulația.

Constănțean: A căzut pomul de la vântul care a fost.

Reporter: Erați acasă?

Constănțean: Nu, eram plecat. Nevasta mea s-a speriat puțin, bine că era vijelie, ploua, nu a putut să iasă să vadă.

Acesta nu a fost singurul caz. O familie a trecut prin același șoc în dimineața zilei de duminică. Copacul din fața casei, înalt de aproximativ zece metri s-a prăbușit în curtea lor, înfășurat în cabluri electrice. Norocul lor a fost că în momentul în care acesta a căzut, se aflau în casă. O minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Afectați de vijelia puternică au fost și acești constănțeni. Copacul din fața casei a căzut și a distrus gardul, pătrunzând în grădină, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

A căzut l-a smuls vântul, după vijelia aia ne-am speriat puțin că a căzut și restul, a distrus instalațiile electrice, cabluri. Am sunat, dar sunt multe pagube prin altă parte și care sunt mai urgente. Bine că nu a căzut pe oameni, pe mașini, că restul se fac”, a declarat Costică Belciug, constănțean.

Când au văzut vijelia de afară, o mare parte dintre constănțeni au ieșit să-și mute mașinile de sub copaci. Însă, 60 de șoferi nu au fost la fel de norocoși. Ramuri uriașe sau chiar copaci întregi au căzut peste autoturismele lor. Iar bilanțul pompierilor militari nu a fost încă finalizat. Luni dimineață, salvatorii au fost solicitați să intervină la alte câteva zeci de cazuri asemănătoare.

Constănțean: De fiecare dată când plouă, la cea mai mică ploaie se inundă strada. Trebuie să ducem mașinile mai la deal. Apa vine până aici.

Reporter: Atât de mare a fost apa?

Constănțean: Da...

Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Autoritățile locale și județene urmează să centralizeze efectele vijeliei și pagubele produse în urma acesteia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233