dobroge.tv

Live

La trei zile de la furtuna care a făcut ravagii în Constanța, efectele sunt încă vizibile: în cartierul Tomis Nord sunt în continuare copaci căzuți și cabluri rupte

21 noiembrie 2023
Publicitate

Au trecut trei zile de la furtuna care a făcut ravagii în Constanța, iar urmările sunt în continuare vizibile. În orașul de la malul mării, oriunde te uiți vezi copaci sau cabluri electrice căzute la pământ. Misiunile pompierilor, dar și a autorităților locale sunt departe de a se fi încheiat. În fiecare zi și noapte aceștia acționează pentru îndepărtarea arborilor smulși din rădăcină și trântiți la pământ de vântul puternic care a suflat cu până la 100 de km/h.

Imaginile surprinse de un telespectator Dobrogea TV au fost filmate noaptea trecută în cartierul Tomis Nord. În fața acestui bloc, mai mulți copaci au fost smulși din pământ de rafalele de vânt care a suflat cu peste 100 de km/h în seara de 18 spre 19 noiembrie. La lumina zilei, administratorul blocului a sesizat că nu doar arborii au fost puși la pământ, ci și mai multe cablurile, precum și o bucată de beton din fațada clădirii.

În curtea din fața blocului mai sunt însă mai mulți copaci doborâți de vânt, însă momentan, singurul care a fost tăiat seara trecută în jurul orei 23.00 de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost cel care era căzut pe trotuar și împiedica accesul pietonilor. De asemenea, salvatorii au avut mai multe misiuni de acest gen. De pildă, luni, în doar 12 ore aceștia au intervenit în următoarele situații:

CONSTANȚA:

 • 35 de copaci căzuți;
 • 11 copaci înclinați, în pericol de cădere;
 • două acoperișuri avariate cu elemente care cad;
 • doi stâlpi electrici cu firele la pământ;
 • un panou publicitar în pericol de cădere;
 • o cruce de pe biserică în pericol de cădere.

Pompierii au intervenit și în județul Constanța.

 • CERNAVODĂ: un acoperiș avariat cu elemente care cad;
 • CUZA VODĂ: un copac înclinat, în pericol de cădere;
 • EFORIE: un copac înclinat, în pericol de cădere;
 • NĂVODARI: doi copaci înclinați, în pericol de cădere;
 • SEIMENI: cabluri electrice căzute;
 • DOBROMIR: cabluri electrice căzute;
 • HÂRȘOVA: cabluri electrice căzute.

Și echipele municipalității au fost zilele acestea în teren. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, peste 300 de copaci au căzut și 30 de autoturisme au fost avariate.

„Prioritate au copacii care afectează mașini, case, blocuri, căi de acces sau rețele. Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare. Precizăm că au căzut copaci sănătoși, dar și copaci aparent sănătoși, care arată bine pe dinafară, au crengi sănătoase, sunt verzi, dar pe interior sunt putrezi”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Pentru a elimina orice risc, în perioada imediat următoare, echipele municipalității vor tăia copacii care reprezintă un potențial pericol atât pentru pietoni, mașini sau clădiri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233