dobroge.tv

Live

Cutremurul cu magnitudinea 7 din Turcia și Grecia, în imagini - mai multe clădiri s-au prăbuşit, zeci de persoane rănite! GALERIE FOTO/VIDEO

Cutremurul cu magnitudinea 7 din Turcia și Grecia, în imagini - mai multe clădiri s-au prăbuşit, zeci de persoane rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
30 octombrie 2020
Publicitate

Un cutremur puternic a avut loc astăzi în largul Insulei Samos, la Marea Egee, şi a fost resimţit până în capitala greacă, situată la aproximativ 300 de kilometri distanţă, anunţă Institutul Geodinamic al Observatorului din Atena, relatează Ekaterimeni.

Cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul, potrivit USGS. Un bilanț provizoriu arată că au fost rănite 120 de persoane în Turcia, iar patru persoane au decedat.

Mai multe clădiri din Izmir, Turcia, s-au prăbușit. Oameni care fugeau pe stradă și căutau adăpost au fost îngroziți de momentul în care au văzut o clădire, aflată între alte blocuri, care s-a prăbușit cu totul.

Un tsunami de mici dimensiuni a lovit insula Samos din Grecia și orașul Seferihisar din Turcia, după cutremurul de 7 grade care a lovit coasta Mării Egee. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată cum apa se revarsă și pătrunde printre case.

Sursă foto/video: dailymail.uk.com


UPDATE. Numărul persoanelor decedate ca urmare a cutremurului din Turcia a ajuns la 27, în timp ce peste 800 de persoane au fost rănite. În urma acestuia, au mai fost resimțite încă 470 de replici.

Oficialii au declarat că 25 de persoane au fost ucise în zonele de coastă din vestul Turciei, în timp ce doi adolescenţi, un băiat şi o fată, au murit pe insula greacă Samos după ce un zid s-a prăbuşit pe ei, scrie CNN Turk.

De asemenea, 20 de clădiri din orașul Izmir au fost distruse, iar operaţiunile de căutare şi salvare au fost finalizate în opt clădiri şi sunt în curs în alte nouă locaţii, au spus oficialii, citați de Ziarul Financiar.

UPDATE. Potrivit ultimelor informații, numărul persoanelor decedate a ajuns la 49, iar alte 896 au fost rănite, informează agenția guvernamentală turcă pentru situații de catastrofa (AFAD), citată de news.ro.

Un salvator a anunțat că cel puțin 10 persoane ar mai putea fi blocate sub dărâmăturile unei clădiri, menționează sursa citată. 

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233