dobroge.tv

Live

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt puternic: rafalele vor ajunge până la 80 de km/h - alte zone, sub cod portocaliu de ninsori și viscol

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt puternic: rafalele vor ajunge până la 80 de km/h - alte zone, sub cod portocaliu de ninsori și viscol
22 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii Centrului Regional Dobrogea au anunțat că începând de astăzi de la ora 12:00 până la duminică 24 decembrie ora 10:00 viteza vântului va crește treptat în intensitate și va atinge 65...70 km/h, iar pe arii restrânse 80 km/h.

Astăzi vremea va fi schimbătoare ca aspect și caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și local va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale în general de 55 - 65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, iar cele minime între -1 și 3 grade.

Sâmbătă însă vremea va fi închisă ca aspect. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse vor fi precipitatii în general slabe, predominant sub formă de ploaie ziua și mixte noaptea. Vântul va sufla cu rafale de 65 -70 km/h, iar pe arii restrânse chiar de 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime între -3 și 2 grade.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania , valabil până pe 24 decembrie, ora 10.00.

„Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara. La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp și peste 40... 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă”, transmite ANM.

Potrivit meteorologilor, pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

De asemenea, ANM a emis și un cod portocaliu de viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m), valabil tot până pe 24 decembrie, ora 10.00.

„În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită”, mai transmite ANM.


Sursă foto: capital.ro/anm 

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233