dobroge.tv

Live

Neconectați la civilizație

23 septembrie 2020
Publicitate

Un oraș al contrastelor, în care coexistă modernitatea și primitivismul. Pe arterele municipiului, se trăiește în secolul vitezei, iar în locuri ferite de ochii privitorilor, există oameni care trăiesc ca acum mii de ani și dorm sub cerul liber. La câțiva metri de strada Soveja, câțiva oameni defavorizați și-au făcut culcuș în tufișuri, iar locul este un focar de infecție.

În spatele aglomerației de pe una dintre cele mai circulate străzi din oraș, printre tufișuri, și-au făcut culcuș oamenii străzii.

Pături, haine, jucării, geamantane și resturi de mâncare. Asta se găsește pe aleea pe unde trecea odată trenulețul din parc. La nici 5 metri de strada Soveja, oamenii străzii și-au făcut culcuș.

Cei care cunosc situația spun că aceștia și-au făcut rost de diverse obiecte de uz casnic și uneori chiar gătesc pe spațiul verde, iar gunoiul lăsat în urmă este deranjant pentru ceilalți.

Locuința improvizată nu se poate depista din stradă, întrucât sunt două rânduri de gard viu care îi despart pe oamenii străzii de lumea înconjurătoare. Cei care dau din întâmplare peste focarul de infecție din tufișuri, spun că nu este normal să existe așa ceva și că trebuie să se ia măsuri.

Măsuri temporare s-ar fi luat, însă cei fără adăpost au continuat să înnopteze aici și încet-încet să strângă iar obiecte și gunoaie.

Până când nu se va găsi o soluție de durată, problema delicată a oamenilor străzii rămâne o chestiune care îi deranjează pe constănțeni.


Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233