dobroge.tv

Live

Reprezentanții Asociației Naţionale a Părinților cer autorităților locale ca toate clădirile şcolilor să fie expertizate

22 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanții Asociației Naţionale a Părinților vor ca autoritățile locale să ia urgent măsuri în ceea ce privește rezistența tuturor școlilor din județul nostru. Aceștia au trimis și un comunicat către Ministerul Educației. Măsurile propuse de către părinți ar fi, pe de o parte, alocarea resurselor financiare necesare pentru expertizarea tehnică a tuturor clădirilor și găsirea unor soluții pentru relocarea unităților de învățământ care funcționează în clădiri încadrate în risc seismic, astfel încât procesul educațional să nu fie afectat sau să nu fie necesară trecerea în online a elevilor.

"Problema este că nu sunt expertizate, din informațiile noastre nu au fost făcute expertize la toate unitățile de învățământ. Ar trebui să se facă cât mai repede și în special la cele de care se știe să se ia măsura găsirii altor spații pentru desfășurara cursurilor. Părinții încep să se îngrijoreze când văd că apar cutremure în zone din tară, apar cutremure unde nu se mai întâmplaseră și clădirile sunt afectate, normal că sunt îngrijorați. Pe lista care a apărut publică nu este nicio unitate să zicem de gradul 1 de nivel seismic ridicat, dar nu este exclus să avem totuși. Deci avem bănuiala că ar mai fi unele care nu apar pe acea listă", a spus Dănuț CERNAT, vicepreședinte Asociația Națională a Părinților.


Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233