dobroge.tv

Live

Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească

Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească
28 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj, luni seară, în care a afirmat că ţara sa are nevoie de avioane de luptă moderne pentru a se proteja de teroarea rusească.

”Ziua a început cu un atac al dronelor iraniene. Cele mai multe au fost doborâte. Unsprezece din 14. Din păcate, au fost şi lovituri. Trei angajaţi ai Serviciului de Stat pentru Urgenţe din Hmelniţki au fost răniţi, doi au fost ucişi. Condoleanţele mele familiilor. A doua dronă a lovit chiar în timp ce era stins focul după prima lovitură. De fapt, de aceea avem nevoie de componenta aviatică a apărării anti-aeriene – avioane de luptă moderne – pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească. Apărarea anti-aeriană este completă doar când este sprijinită de aviaţie. Aviaţie modernă", a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a adăugat că secretarul Trezoreriei SUA a făcut o vizită la Kiev, mulţumindu-i pentru sprijinul financiar crucial pentru ţara sa.

”Am discutat despre cooperarea actuală atât la nivelul dintre Ucraina şi Statele Unite, cât şi la nivelul instituţiilor financiare mondiale, inclusiv FMI. Am discutat despre nevoile pentru reconstrucţie în Ucraina şi restabilirea justiţiei pentru poporul nostru şi pentru întreaga lume liberă, ceea ce înseamnă lansarea unui mecanism real de compensare pentru daunele provocate de acest război.... compensare pe socoteala bunurilor ruseşti. Nu este o misiune uşoară. Dar îndeplinirea ei şi direcţionarea bunurilor ruseşti pentru a compensa pentru daunele de război va fi una dintre cele mai puternice lovituri ale lumii libere împotriva agresorului şi împotriva oricărei agresiuni în general. Cred că va fi găsită o formă de compensare şi că Rusia va plăti pentru războiul său. În toate felurile”, a conchis Zelenski.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233