dobroge.tv

Live

Durere şi revoltă în Grecia după moartea a zeci de oameni. Momentul ciocnirii celor două trenuri a fost filmat - VIDEO

02 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

46 de morţi. Acesta este ultimul bilanţ al accidentului de tren petrecut la Larissa, Grecia, în noaptea de marţi spre miercuri. Miercuri seară, au izbucnit proteste în faţa sediului central al Hellenic Train din Atena - compania responsabilă de întreţinerea căilor ferate din Grecia. Proteste au avut loc, de asemenea, în Salonic şi în oraşul Larissa.

Citeşte şi: Tragedie în Grecia: sunt zeci de morţi după ce un tren şi un marfar s-au ciocnit. ''Au fost 10 secunde de coşmar cu foc'' - VIDEO

Mulţi dintre cei 350 de pasageri aflaţi la bord erau studenţi în vârstă de 20 de ani care se întorceau la Salonic după un weekend prelungit în care au sărbătorit intrarea în Postul Mare ortodox grec.

O cameră de supraveghere a surprins momentul șocant al coliziunii dintre trenul de pasageri și cel de marfă. Din ceea ce se poate vedea în înregistrare, trenul de marfă care se îndrepta spre Larissa și trenul de pasageri care a pornit la ora 19:22 din Atena se află pe aceeași linie, circulând cu 166 km/h și nu pot evita coliziunea, vagoanele fiind apoi cuprinse de flăcări. Accidentul ar fi fost provocat din cauza manevrei greșite a șefului de gară din Larissa care, pe tronsonul "Larissa - Evangelismos", a dirijat trenul de pasageri pe linia de coborâre a traficului, în aceeași linie cu trenul de marfă. Trebuie remarcat faptul că linia de cale ferată care leagă Atena de Salonic este dublă pe toată lungimea, potrivit protothema.gr, citat de adevarul.ro.

Acuzațiile cu care șeful de gară se va confrunta și care vor fi urmărite de procurorul în fața căruia va fi adus se referă la infracțiunea de tulburare a siguranței transportului public, care a dus la moartea mai multor persoane și care, în baza unei modificări recente a Codului penal (articolul 291), prevede pedepse cuprinse între 10 ani de închisoare și închisoare pe viață.În același timp, vor fi inițiate urmăriri penale pentru omor din culpă în serie și vătămare corporală din culpă și în serie.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233