dobroge.tv

Live

Familia s-a rugat și a sperat la o minune, însă Ionuț, românul dispărut după accidentul de tren din Grecia, a fost găsit mort: „Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus”

Familia s-a rugat și a sperat la o minune, însă Ionuț, românul dispărut după accidentul de tren din Grecia, a fost găsit mort: „Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus”
04 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Au sperat și s-au rugat până în ultima clipă, însă au primit o veste cutremurătoare. Ionuț, românul dispărut după accidentul de tren din Grecia, a fost găsit mort. Familia își urlă disperarea pe rețelele de socializare.

CITEȘTE ȘI: Tragedie în Grecia: sunt zeci de morţi după ce un tren şi un marfar s-au ciocnit. ''Au fost 10 secunde de coşmar cu foc'' - VIDEO

Potrivit rudelor, tânărul de doar 34 de ani a mers la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul groazei. Familia nu ştia nimic de soarta lui şi a postat, disperată, pe un grup de Facebook al românilor din Elada: „L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”.

Noaptea trecută, autorităţile din Grecia au reuşit identificarea lui Ionuţ printre victimele accidentului de tren produs marţi dimineaţă. Tânărul se afla în vagonul restaurant, care a luat foc şi din care puţini pasageri au scăpat. Era stabilit în Grecia de patru ani și lucra la Salonic.

Până în prezent, bilanţul este de 57 de morţi, însă pe măsură ce victimele sunt identificate, acesta creşte.

CITEȘTE ȘI: Durere şi revoltă în Grecia după moartea a zeci de oameni. Momentul ciocnirii celor două trenuri a fost filmat - VIDEO

După aflarea veştii morţii lui Ionuţ, o membră a familiei a postat mai multe fotografii pe Facebook cu Ionuţ şi a scris un mesaj de adio. „Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte”, a scris Gina T.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.

În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România. Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite”, precizează MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român şi va asigura asistenţa şi protecţia consulară necesare, conform competenţelor legale.


Sursă foto: Associated Press / Facebook

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233