dobroge.tv

Live

UPDATE. Imagini cu momentul producerii carambolului cumplit de pe autostrada M1 din Ungaria. Accidentul s-a produs din cauza unei furtuni de praf: cinci români au fost răniţi! - VIDEO

UPDATE. Imagini cu momentul producerii carambolului cumplit de pe autostrada M1 din Ungaria. Accidentul s-a produs din cauza unei furtuni de praf: cinci români au fost răniţi! - VIDEO
12 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un carambol a avut loc sâmbătă, pe autostrada M1 din Ungaria. Zeci de persoane au fost rănite, după ce 5 camioane și 37 de mașini s-au ciocnit în lanț, din cauza unei furtuni de praf. Printre victime sunt şi 3 români care au fost transportaţi la o unitate medicală. Carambolul a fost urmat de un incendiu uriaş.

În plus, trupul neînsufleţit al unei persoane a fost găsit sub resturile unei maşini care a ars în urma accidentului de pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Poliţia, fără a oferi detalii despre identitatea victimei. În total, 39 de persoane au fost transportate la spitale, după acest accident.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia din Ungaria, în timpul îndepărtării autovehiculelor avariate în accidentul de pe M1, a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane. Trupul victimei a fost găsit sub rămăşiţele unei maşini care a ars complet.

Sâmbătă seara, cercetările la locul accidentului erau încă în desfăşurare.

Potrivit presei ungare, 39 de persoane au fost transportate la spitale din Győr, Tatabánya, Székesfehérvár şi Budapesta.

Poliţia anunţa anterior că accidentul s-a produs în jurul orei 14:25 şi în total cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta.

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că cinci persoane de cetăţenie română au fost implicate în accidentul din Ungaria, două dintre victime fiind spitalizate. Unul dintre români a fost deja externat, cel de-al doilea fiind încă sub supravegherea medicilor. De asemenea, MAE a fost informat că persoana decedată nu are cetăţenia română. 

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta. Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total, cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie”, a transmis, duminică, MAE, într-un comunicat de presă. Sursa citată a precizat că două dintre victimele de cetăţenie română au fost sputalizate. 

”Unul dintre cetăţenii români spitalizaţi a fost deja externat şi se deplasează în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităţilor ungare”, a mai precizat ministerul. 

 În ceea ce priveşte persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autorităţile ungare au precizat că aceasta nu este cetăţean român. 

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale. 

 Sursă foto: Infotrafic24 Facebook

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233