dobroge.tv

Live

Farul intră în play-off de pe primul loc

13 martie 2023
Publicitate

Farul Constanța și-a asigurat sâmbătă seară și matematic primul loc la finalul sezonului regular în Superligă. „Marinarii” au învins „acasă” pe Rapid București cu scorul de 2 la 1 și au încheiat prima parte a campionatului cu un total de 64 de puncte. Trupa lui Gheorghe Hagi mai are însă de așteptat până își va afla adversarul din prima etapă a play-off-ului, confruntarea dintre FC U Craiova 1948 și Sepsi Sfântu Gheorghe urmând să se dispute joi seară.

Pe o ploaie rece și deasă, dar în fața unor suporteri care au umplut până la refuz Arena Centrală a Academiei Hagi de la Ovidiu, Farul și Rapid au confirmat așteptările și au oferit un meci foarte spectaculos. Mazilu a ratat prima ocazie a meciului, însă giuleștenii au înscris primii, prin Sefer. Avantajul de pe tabela de marcaj a rezistat doar șapte minute, pentru că Artean a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap. Pasator la golul de 1-1, Borza a fost și el aproape de gol la scurt timp, însă șutul său a nimerit doar bara. Scorul final a fost stabilit imediat după revenirea de la cabine de Mazilu. Revelația ultimelor etape a șutat moale pe poarta Rapidului, însă Moldovan a avut o intervenție nefericită și a scăpat mingea în poartă.

S-a încheiat 2-1 pentru Farul, care a terminat sezonul regular în Superligă pe primul loc, cu 64 de puncte.

Fericit, cum cred că sunt și jucătorii și toți suporterii și toată Constanța. Dar, de luni trebuie să fim iar cu picioarele pe pământ. Ne așteaptă meciuri foarte grele, adversarii foarte grei. Încercăm să devenim foarte buni și vom vedea dacă o să putem”, a declarat Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanța.

În urma terminării primei părți a campionatului pe prima poziție a clasamentului, Farul va întâlni în prima etapă ocupanta locului șase. Aceasta urmează să se stabilească însă abia joi, când este programată rejucarea partidei dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, care a fost întreruptă din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Cele două sunt despărțite de un singur punct în clasament, astfel că echipa care va câștiga va evolua în play-off. În caz de egal, cea care va juca în această fază va fi FC U Craiova 1948.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233