dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Concert, discursuri, expoziție foto, dar și Hora Unirii, la Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”

CONSTANȚA. Concert, discursuri, expoziție foto, dar și Hora Unirii, la Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”
15 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Asociația Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța organizează în perioada 24 – 27 martie 2023 Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, în scopul promovării valorilor și menținerii vieții spiritului românesc printre etnicii români prin derularea de activități cu caracter cultural, educațional și social, pentru a marca 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Ediția din acest an, și prima de altfel, cuprinde un amplu program de evenimente sociale, culturale și artistice:

  • 24 Martie | Concert SATOSHI + Basarabian party, începând cu ora 20:00, la Club Phoenix Constanța. Scopul evenimentului privește promovarea artiștilor autohtoni, a muzicii și a dansului autentic Basarabian.
  • 25 Martie | Offline cu basarabenii de succes din Constanța, eveniment care va oferi posibilitatea tinerilor să se inspire din istoriile oamenilor basarabeni de succes prin o serie de discursuri și o sesiune de întrebări&răspunsuri.
  • 26 Martie | Hora Unirii în Piața Ovidiu Constanța. CTB Constanța va da mână cu mână cu studenții din LSUMC și LSUOC pentru a marca evenimentul istoric prin care și străbuneii noștri au dat mână cu mână pentru a realiza Unirea Basarabiei cu România.
  • 27 Martie | Expoziție foto „Basarabia în imagini”. Expoziția va cuprinde imagini din perioada basarabiei interbelice până în prezent, având scopul de a promova istoria și frumusețea basarabiei. Locul desfășurării - Universitatea "Ovidius" din Constanța, Corp A, Etajul 1, hol.

Sunt invitați la evenimentele festivalului toți cei care ar vrea să afle despre viața, istoria, tradițiile și obiceiurile oamenilor de dincolo de Prut, cei care se identifică cu valorile organizației.

Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța este o organizaţie civică, social-culturală şi de tineret, care are drept scop reprezentarea intereselor comune ale tinerilor proveniți din Republica Moldova, care își desfășoară activitatea în județul Constanța, România, cât și stimularea participării acestora la actul educațional, viața socială, economică și culturală.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233