dobroge.tv

Live

Simularea examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Simularea examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română
20 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Elevii claselor a VIII-a susțin, astăzi, 20 martie, simularea Evaluării Naționale 2023 la Limba și literatura română. Marți, 21 martie, elevii vor susține proba la Matematică, iar ziua următoare are loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 29 martie. Acestea nu se contestă și nu se trec în catalog.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 08.30, proba începe la ora 09.00, iar timpul destinat elaborării lucrării este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Prima probă scrisă la Simularea Evaluării Naționale este cea la Limba și literatura română. Ministrul Educației a anunțat că subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Pentru Simularea Evaluării Naționale 2023, subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

La proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar in cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233