dobroge.tv

Live

„Soţia evreică”, în premieră la Constanţa. Spectacolul a fost dedicat comunității de cetățeni ucraineni refugiați în oraşul de la malul mării

20 martie 2023
Publicitate

„Soţia evreică”, în premieră la Constanţa. Spectacolul s-a adresat ucrainenilor formați din adulți și copii de peste 10 ani. Intrarea a fost gratuită. O reprezentanție asemănătoare va avea loc și în luna aprilie pe scena Teatrului „Căluțul de Mare”.

Holocaustul reprezintă cel mai mare masacru din istorie. Aproximativ șase milioane de evrei de toate vârstele, au fost atunci uciși, iar printre victime s-au numărat și 1,5 milioane de copii. Holocaustul din Ucraina reprezintă prima etapă a acestui masacru. Peste 1,1 milioane de evrei sovietici au fost omorâți atunci. O piesă care spune o poveste asemănătoare a fost jucată, în premieră, la Constanța.

„Premiera acestui spectacol a fost în 2015 și acest spectacol este despre cei care au murit în Holocaust, evreii. Acest lucru este conectat cu războiul din Ucraina și de aceea am ales această piesă”, a spus Avigdor FREIDLIS, regizor și actor.

După succesul numeroaselor interpretări din Ucraina, Belarus și Republica Moldova, piesa „Soția evreică” a fost pusă în scenă de Avigdor Freidlis și Kateryna Alekseeva de la Teatrul Evreiesc din Kiev care au interpretat și rolurile principale.

„Este destinată în primul rând comunității de cetățeni ucraineni refugiați în Constanța”, a spus Cosmin BÂRZAN, președinte Centrul pentru Resurse Civice Constanța.

Aceasta a fost o activitate cultural-recreativă pentru comunitatea de ucraineni stabilită în județul nostru. Totul a fost posibil și datorită Fundației „Terre des hommes” și a Ambasadei Ucrainei în România, care a invitat trupa de teatru din Ucraina la noi în Constanța.

„Implicarea cu ucraineni, pentru că sunt oamenii mei, asta îmi place cel mai mult pentru că ne ajutăm cum putem, cu informații, cu alimente, cu dezvoltarea copiilor, cu activități pe care le facem la centru și asta face „inima mea fericită”, a declarat Marina CIORNOIVANOVA, coordonator educațional.

Au fost două spectacole, iar intrarea a fost liberă. O reprezentație va avea loc și pe scena Teatrului „Căluțul de Mare” în luna aprilie.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233