dobroge.tv

Live

Drum liber până în finală

21 martie 2023
Publicitate

Echipa de baschet feminin a lui CSM Constanța este în fața cele mai importante performanțe pentru sportul de la malul Mării Negre. Elevele antrenate de Tatianna Gallova au învins în weekend pe Rapid București și au terminat sezonul regulat pe locul doi al clasamentului. În aceste condiții, cu o evoluție pe măsură, constănțencele pot juca finala sezonului cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe.

CSM Constanța este aproape de a înregistra cea mai importantă performanță din istoria baschetului feminin de la malul mării. La doar un an de la înființare, formația pregătită de Tatiana Gallova a terminat sezonul regulat pe poziția secundă a clasamentului, depășind în ultima etapă finalista din sezonul trecut, FCC Baschet UAV Arad. 

Constănțencele au evoluat în ultima etapă pe terenul Rapidului București, unde s-au impus lejer, cu scorul de 95 la 69. În celălalt derby al rundei s-au întâlnit primele două clasate, Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă neînvinsă până în prezent, și principala contracandidată a formației de pe litoral la locul secund, FCC Baschet UAV Arad. 

Victoria a revenit covăsnencelor la o diferență de 30 de puncte, astfel că, datorită meciului direct, s-a făcut rocadă în clasament și CSM Constanța a urcat pe locul secund. 

În aceste condiții, elevele pregătite de Tatiana Gallova n-ar trebui să întâmpine probleme până în ultimul act. Până acolo însă formația de la malul mării trebuie să treacă de ACS Târgu Secuiesc în sferturile de finală. Potrivit regulamentului competiție, în fazele eliminatorii se joacă după sistemul „cel mai bun din trei partide“. 

Prima confruntare este programată să aibă loc miercuri în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, de la ora 17, urmând ca patru zile mai târziu, duminică să se joace la Târgu Secuiesc. În cazul în care va fi nevoie, meciul decisiv se va disputat tot la Constanța, pe 29 martie.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233