dobroge.tv

Live

Zi istorică la Londra! Charles al III-lea a fost încoronat: „Nu am venit să fiu servit, ci să servesc”. VIDEO

Zi istorică la Londra! Charles al III-lea a fost încoronat: „Nu am venit să fiu servit, ci să servesc”. VIDEO
06 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

La opt luni după ce a devenit rege, Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul unei ample ceremonii religioase, în faţa a aproape 2.300 de invitaţi.

La începutul slujbei, un copil s-a apropiat de Charles al III-lea şi i-a spus: „Majestate, ca şi copii ai Împărăţiei lui Dumnezeu, vă urăm bun venit în numele Regelui regilor”. Charles a răspuns: „În numele Lui şi după exemplul Lui, nu vin să fiu servit, ci să servesc”, notează News.ro.

Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby i-a pus coroana Sfântului Eduard pe cap. Cu puţin timp înainte, suveranul a depus un jurământ prin care jură să-şi servească supuşii şi să protejeze Biserica Angliei al cărei cap suprem este şi a primit ungerea, protejat de paravane, scrie AFP.

Punctul culminant al acestei sfinţiri, pregătit fără prea mult entuziasm popular şi marcat de arestările manifestanţilor antimonarhiei, Arhiepiscopul de Canterbury i-a aşezat pe capul suveranului în vârstă de 74 de ani coroana Sfântului Eduard, din aur masiv şi împodobită cu rubine.

Au sunat trompete şi s-au auzit salve de tun în Marea Britanie sau s-au tras din ambarcaţiunile Royal Navy pe mare.

Prinţul William i-a adus un omagiu tatălui său în timpul ceremoniei de încoronare. Moştenitorul tronului, William, Prinţul de Wales, a îngenuncheat în faţa tatălui său şi a spus: „Eu, William, Prinţ de Wales, îţi jur loialitatea mea şi îţi voi aduce credinţa şi adevărul, în calitate de supus. Aşa sa mă ajute Dumnezeu!”. Apoi şi-a sărutat tatăl.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, a doua soţie a lui Charles, a fost binecuvântată şi încoronată.

Charles al III-lea a devenit rege al Regatului Unit şi al 14 ţări din Commonwealth, din Canada până în Australia şi până în Jamaica, în septembrie, la moartea mamei sale Elizabeth a II-a, în vârstă de 96 de ani.


Sursă foto/video: Youtube The Royal Family

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233