dobroge.tv

Live

A fost semnat acordul de sprijin pentru dezvoltarea Proiectului strategic național Unitățile 3 și 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă

09 iunie 2023
Publicitate

Tehnologia bazată pe Reactoarele Modulare Mici va plasa România drept lider al energiei curate și sigure. Acordul de sprijin pentru dezvoltarea Proiectului strategic național Unitățile 3 și 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă a fost astăzi semnat. Dezvoltarea proiectului reprezintă o investiție necesară României. Peste o treime din necesarul energetic estimat pentru anii 2030 și 2031 va putea fi astfel acoperit.

„Ne aflăm într-un moment crucial pentru dezvoltarea sectorului energetic din România și producerea energiei din surse curate, nepoluante. Am reușit în ultimul an să facem pași importanți în tot ce înseamnă protejarea consumatorilor români, dezvoltarea sistemului energetic și atingerea obiectivului nostru privind independența energetică. Alături de Proiectul Unităților 3 si 4, intrat într-o noua etapă, dezvoltarea tehnologiei bazată pe Reactoarele Modulare Mici va plasa România drept lider al energiei curate și sigure. Mizăm în continuare pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru dezvoltarea programului nuclear civil, unul din pilonii pe care vom consolida profilul energetic al României, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului şi cu țintele de decarbonizare. Cu toții ne dorim energie nelimitată, accesibilă cetățenilor și investitorilor, produsă în condiții de siguranță și grijă față de mediul înconjurător”, a declarat Nicolae Ciucă, premierul României.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233