dobroge.tv

Live

Excelență la Ovidius Clinical Hospital prin Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară

21 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Acum, mai multă îngrijire, în chiar inima Dobrogei. Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, oferă excelență medicală și prin Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH.

Cardiologia intervențională este un domeniu revoluționar, specializat al cardiologiei care se ocupă cu proceduri non-chirurgicale, bazate pe cateter, pentru a repara arterele îngustate, vasele de sânge deteriorate sau slăbite, tulburările valvelor cardiace și bolile cardiace congenitale. Include proceduri precum angioplastia și stentarea, măsurători presionare intracoronariene, imagistică intravasculară, implantarea percutanată a dispozitivului de asistență ventriculară.

În laboratoarele de Angiografie OCH se efectuează totodată proceduri de radiologie intervențională, precum angioplastia carotidiană de artere subclavii de membre inferioare sau embolizare de fibrom uterin și proceduri aritmologie și electrofiziologie care presupun implantarea de stimulatoare și defibrilatoare cardiace sau aplații pentru corecția diverselor aritmii cardiace.

Pacienții în general sunt cei cu boală coronariană ischemică, cu diferiți factori de risc ce prezintă simptomatologie tipică, dureri în piept care apar inițial la un efort mai mare iar apoi rata de efort sau pragul de efort scade din ce în ce mai mult, până când pacientul simte dureri în piept, cu sau fără iradiere li în repaus”, a declarat dr. Valentin Leica, medic specialist medicină internă și cardiologie Centru de Cardiologie Intervențională OCH.

Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervențională Ovidius Clinical Hospital este dotat cu aparatură de ultimă generație, primul angiograf de această anvergură din România fiind vârf de gamă în abordarea minim invazivă a procedurilor cardiovasculare intervenționale, un adevărat simbol al inovației unde medicul se poate adapta la nevoile pacientului său, pentru că sistemul se adaptează la nevoile medicului.

Serviciile de cardiologie oferite pacienților de către medicii Ovidius Clinical Hospital sunt complete. Activitatea de cardiologie și radiologie intervențională sau de electrofiziologie de la OCH presupune o varietate de intervenții cu siguranță crescută, recuperare rapidă și spitalizare minimă, cu condiții de cazare optime, dotare tehnică de ultimă generație și supraveghere medicală permanentă.

Echipa de cardiologi și cardiologi intervenționiști sau de cardiologi electrofiziologi este una experimentată, cu activitate atât la nivel național, cât și internațional și îi are printre membri pe Dr. Sebastian Vasilescu, coordonator Laborator Angiografie, Dr. Valentin Leica, coordonator al Secției de Cardiologie din cadrul centrului de cardiologie intervențională sau dr. Roberto Haret, medic cu experiență amplă în angioplastii periferice și de carotidă. Sub sloganul #AducemPerformanțaAcasă, la Ovidius Clinical Hospital fiecare pacient are parte de diagnostic rapid și tratament eficient după nevoile sale.

„Această intervenție salvează vieți și pacienții pot doar să profite de pe urma acestei intervenții”, a mai declarat dr. Valentin Leica, medic specialist medicină internă și cardiologie Centru de Cardiologie Intervențională OCH.

La Ovidius Clinical Hospital aceste servicii medicale sunt disponibile în regim de spitalizare de zi, spitalizare continuă și ambulatoriu, iar coronarografiile de diagnostic se pot face gratuit, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233