dobroge.tv

Live

Emoții la prima probă din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

16 august 2023
Publicitate

S-a încheiat prima probă scrisă din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Candidații vor trece prin aceleași etape, la fel ca la sesiunea din vară. Absolvenții au intrat în sălile de examen până la ora 08:30, au primit subiectele și au avut la dispoziție 180 de minute pentru rezolvarea acestora. De data aceasta, la subiectul al treilea, candidații au avut de prezentat Tema și viziunea despre lume într-o operă de Mihail Sadoveanu.

Peste 118 cadre didactice din tot județul Constanța participă în comisiile de examinare și corectare pentru sesiunea de toamnă. Anul acesta, 1137 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a susțin cele trei probe scrise, număr scăzut comparativ cu sesiunea trecută din toamnă. Centrele de examinare din județ sunt Colegiul Comercial Carol I, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și Liceul Tehnologic Tomis Constanța.

Unii dintre tineri spun că motivul pentru care nu au promovat examenul de maturitate din prima sesiune este că nu l-au tratat cu seriozitate. Alții nu s-au putut prezenta din diverse motive, dar spun că s-au pregătit pe timpul verii, pentru a promova. Au fost și candidați care spun că norocul este cel care i-a salvat.

La subiectul al treilea, candidații au avut de redactat Tema și viziunea despre Lume într-o operă de Mihail Sadoveanu. Cartea studiată de majoritatea elevilor este „Baltagul”. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Rezultatele vor fi afișate pe data de 25 august. Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este cinci, iar media finală necesară pentru a promova examenul este minimum şase.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233