dobroge.tv

Live

Începe goana după rechizite. Cât costă un ghiozdan complet echipat pentru începerea anului școlar

21 august 2023
Publicitate

A început maratonul cumpărăturilor pentru noul an școlar. Rafturile de specialitate au fost luate cu asalt de părinții care vin cu listele la cumpărături pentru a echipa ghiozdanul prichindeilor mai mici sau mai mari. Pentru a sprijini abandonul școlar, magazinele vin cu promoții avantajoase la toate articolele școlare.

Mai sunt doar câteva săptămâni până când primul clopoțel va anunța startul noului an școlar 2023-2024. Fie că vin cu lista de cumpărături, fie că fac calcule pe loc, părintii recunosc că un ghiozdan complet echipat cu tot ce au nevoie elevii pentru un an școlar este destul de costisitor. Cei mai afectați de prețurile rechizitelor sunt părinții care au mai mulți copii. Cu un ochi pe lista de cumpărături si cu un ochi pe buget, părintii încearcă să facă cele mai bune alegeri pentru școlari.

Un ghiozdan complet echipat pentru un elev de generală ajunge să coste în jur de 282 de lei. Pentru că am depășit suma de 150 de lei, rechizitele școlare beneficiază de 20% reducere în aceasta perioadă, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

În funcție de nevoile și dorințele elevilor, suma totală a ghiozdanului dotat cu tot ce este necesar s-ar putea dubla. Prețul unui penar complet echipat pornește de la 27 de lei și poate ajunge până la 150 de lei, iar pentru un singur caiet de matematică plătim între 3 lei și 30 de lei. Până pe data de 18 septembrie, magazinele vin cu oferte avantajoase la rechizitele școlare.

Avem un program de rabla la ghiozdane. Se aduce un ghiozdan vechi și primește un voucher pe baza cardului și a voucherului la casa de marcat beneficiază de 25%. Mai avem o promoție la cumpărături de peste 100 de lei, de rechizite, avem 20% reducere”, a declarat Elisabeta Landopol, operator punct de beneficii.

Unii dintre constănțeni aleg să facă cumpărăturile din timp. Iau la rând fiecare raion, studiază produsele și cumpără treptat rechizitele trecute pe listă.

Reporter: Ați început să căutați rechizite?

Tânăr: Da.

Reporter: Ce anume căutați?

Tânăr: Stilouri.

Reporter: Cum ți se par prețurile?

Tânăr: Decente... cu inflația puțin cam mari. Suntem a 12-a, nu ne mai trebuie mare lucru.

Văd că sunt reduceri, deci ar trebui să fie ok”, spune un tătic.

Pe lângă rechizite, mai sunt și alte cheltuieli, cum ar fi hainele pentru școală. Dacă anul trecut un pulover costa în jur de 50 de lei, o cămașă aproximativ 45 de lei și pentru pantofi scoteau din buzunar 85 de lei, anul acesta sunt nevoiți să mai adauge câțiva lei la buget. Anul acesta, toate articolele enumerate s-au scumpit cu minimum cinci lei.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233