dobroge.tv

Live

O adolescentă de 17 ani a primit o nouă șansă la viață. Medicii i-au implantat o inimă artificială, în premieră în România. VIDEO

O adolescentă de 17 ani a primit o nouă șansă la viață. Medicii i-au implantat o inimă artificială, în premieră în România. VIDEO
28 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

O adolescentă de 17 ani a primit o nouă șansă la viață. Din cauza gravei insuficiențe cardiace, tânăra aștepta un transplant, știind cât de puțini sunt donatorii pentru această categorie de vârstă. Însă, medicii au făcut o minune. Au reușit prima implantare a unei inimi artificiale, la un copil.

Operația a avut loc ieri, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Se spune că numai Dumnezeu poate pătrunde în sufletul cuiva. Și așa este. Am mers azi dimineață la Institut, gândindu-mă ce este în sufletul unei copile de 17 ani, pacientă de-a noastră, care așteaptă un transplant, știind cât de puțini sunt donatorii pentru această categorie de vârstă. Soluția inimii artificiale era singura care, din cauza gravei insuficiențe cardiace, o putea ține în viață. Și operația a reușit” a scris, într-o postare pe Facebook, dr. Horaţiu Suciu.

Este a patra implantare a unei inimi artificiale reușită aici în acest an și prima din România la un copil.

Le mulțumesc colegilor din echipa IUBCvT Târgu Mureș și profesorului Putnik din Belgrad care a asistat la intervenție. Mă bucur că reprezentantul acestui important centru est-european în domeniul transplantării cardiace a fost alături de noi și a văzut stadiul la care a ajuns medicina târgumureșeană. Seara, când am plecat spre casă, m-am uitat la părculețul din fața Spitalului. Este locul în care se va construi noul Institut al Inimii. Acolo sunt acum niște pomi fragezi, pe care i-aș lua cu noi în noua clădire a Institutului, pe care îl pregătim cu toată dedicarea. Nu știu dacă pomii aceștia se vor regăsi în viitorul nostru spital, dar felul în care i-am văzut astăzi a fost ca un dialog în care mi s-a șoptit, de undeva, că procedura de astăzi va fi, în noul proiect, o rutină. Într-adevăr, inima are tainele ei…”, a mai scris profesorul pe Facebook.


Sursă foto/video: Facebook Horatiu Suciu

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233