dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Școala „Gheorghe Țițeica” a primit încă o distincție British Council

CONSTANȚA. Școala „Gheorghe Țițeica” a primit încă o distincție British Council
12 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Marți, 10 octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse intitulate Advantege Event, care a avut la sediul Consiliul Britanic din București, Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a fost recompensată din nou cu distincția Premium Plus Member, una care girează munca de calitate derulată aici de către echipa de profesori de limba engleză.

Instituția școlară constănțeană a fost reprezentată de prof. Cristina Lomnoșanu care, în anul 2015, punea bazele proiectului prin care această școală devine abilitată să deruleze examene Cambridge, nivelurile KET și PET. Aceste examene au o largă rezonanță în comunitatea de elevi și de părinți de la malul mării, sute de candidați participând, anual, la examenele menționate anterior. Ambele examene echivalează proba pentru admiterea în clasa a IX-a în clasele liceale cu studiu bilingv și intensiv al limbii engleze, iar, în plus, examenul PET echivalează și proba de competențe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat.

Prezent la ceremonie, ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa domnul Andrew Noble LVO, a mulțumit tuturor colaboratorilor din țară care se implică în promovarea limbii și a culturii engleze, recunoscând efortul susținut pe care aceștia îl fac pentru a asigura menținerea standardelor de calitate cât mai ridicate. Domnia Sa a mărturisit că este onorat să fie prezent la manifestare pentru a înmâna distincțiile care validează munca și calitatea.

„Școala „Gheorghe Țițeica” este asociată, de mulți ani, cu ideea de examene Cambridge, acesta fiind unul dintre proiectele cele mai de succes ale noastre.”, a declarat prof. Cristina Lomnoșanu.

„Alături de colegele mele, Dorina Șacu, Adina Netedu, Doinița Stoian și Nicoleta Savu, dar și cu ajutorul prețios al altor profesori de limba engleză din oraș, cărora le mulțumesc încă o dată pe această cale, putem materializa, an de an, organizarea examenelor Cambridge KET și PET, care acoperă o nevoie stringentă a comunității locale. De asemenea, țin să mulțumesc Asociației de Părinți a școlii care susține demersul nostru și candidaților care ne aleg. Suntem mândri că numele școlii noastre este asociat cu acest proiect de succes, care se bucură de recunoașterea calității, an de an, de către Consiliul Britanic, respectiv Ambasada Marii Britanii la București.”, a mai mărturisit coordonatoarea proiectului.

Publicitate

Galerie Foto

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233