STUDIU. Patru din zece părinți spun despre copiii lor că nu primesc nutrienții de care au nevoie zilnic
Aproape patru din zece părinți, la nivel global, spun despre copiii lor că nu primesc nutrienții adecvați de care au nevoie zilnic, iar 21% afirmă că cei mici s-au culcat flămânzi în ultimele 30 de zile. La nivelul țării noastre, 2 din 10 copii susțin că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare. Sunt rezultatele dramatice ale unui studiu realizat de World Vision România în 16 țări în contextul Zilei Internaționale a Hranei.
46% dintre adulți, la nivel global, spun că și-au făcut griji să găsească bani pentru a cumpăra alimente în ultimele 30 de zile. De asemenea, 30% dintre părinți nu au știut de unde va veni următoarea lor masă, iar 21% spun că un copil din gospodăria lor s-a culcat flămând din cauza lipsei de hrană. În România 2 din 10 copii susțin că familia le asigură doar uneori sau chiar niciodată suficientă mâncare, conform ultimului raport „Bunăstarea copilului din mediul rural” realizat de World Vision România.
Dintre cei care au fost nevoiți să pună un copil în pat flămând, principalele cauze invocate sunt:
- inflație și creșterea costului vieții (46%);
- venitul scăzut al gospodăriei (39%);
- lipsa de demersuri din partea guvernelor pentru a reduce foametea (25%).
Totodată, 14% dintre copiii cu vârsta între 15 și 18 ani mănâncă doar o pâine sau mai mult pe zi. Același procent de tineri se duc frecvent sau întotdeauna la culcare nemâncaţi, iar pentru 9% aceasta este o rutină.
„Foametea este o problemă care nu se limitează la o singură țară sau o anumită regiune a globului. Asigurarea hranei pentru fiecare copil este posibilă, dar cu toate acestea numărul copiilor care flămânzesc este în creștere. Părinți din toată lumea se confruntă cu aceste greutăți pentru care nu primesc niciun sprijin”, a declarat Andrew Morley, președinte World Vision Internațional.
45% dintre copiii sub 5 ani mor din cauza unei nutriții precare. 97% dintre părinți spun că este vital ca cei mici să mănânce la școală. Însă, numai 40% dintre aceștia afirmă că proprii lor copii au primit o masă la școală în ultima lună.
„75% dintre adulți consideră că guvernul nu ajută destul familiile vulnerabile din țara lor. De asemenea, 71% cred că nu se face suficient pentru a combate malnutriția copiilor, iar 69% au aceeași opinie despre criza globală a foamei”, mai arată studiul.
În acest context, în țara noastră, World Vision România și Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România solicită extinderea la nivel național a programului de masă caldă în școli, prioritizând școlile cele mai vulnerabile.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres

ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene

Au aruncat gunoiul pe domeniul public și au fost amendați. Au fost surprinși de camerele de supraveghere
Asfaltare pe un tronson al bulevardului Mamaia. Lucrările se desfășoară cu restricții de trafic rutier
Se reiau lucrările de modernizare la magistrala M2 din Constanța
Pirați, rock și vot! Festivalul din Sulina combină muzica cu responsabilitatea civică
965 de secții de votare în diaspora pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Mâine începe votarea
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

