dobroge.tv

Live

Județul Constanța rămâne pe primul loc la nivel național în ceea ce privește creșterea procentului de promovabilitate la examenul de Bacalaureat

24 octombrie 2023
Publicitate

Județul Constanța rămâne pe primul loc la nivel național în ceea ce privește creșterea procentului de promovabilitate la examenul de Bacalaureat chiar și după depunerea contestațiilor. Comparativ cu anul trecut, acesta a crescut cu 5,5%. Înainte de constestații, potrivit site-ului Ministerului Educației, județul nostru avea o promovabilitate de 79,9%. De asemenea, am ocupat locul trei în ceea ce privește numărul de candidați care au obținut media 10.

"În ceea ce privește sesiunea din iunie-iulie 2023, în urma publicării rezultatelor obținute, absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în această sesiune de vară, după contestații, au înregistrat rezultate deosebite. Astfel, județul Constanța a rămas pe primul loc în ceea ce privește creșterea procentului de promovabilitate pentru toți candidații față de anul școlar anterior. De asemenea, județul Constanța s-a situat pe al doilea loc în ceea ce privește creșterea procentului de promovabilitate pentru toți candidații din seria curentă, din cei care proveneau din clasele a XII-a și a XIII-a în anul școlar, respectiv 5%, creștere semnificativă față de 3,6% câți erau înregistrați înainte de contestații. Am urcat în ierarhia națională 15 poziţii, de la poziția 31 am ajuns pe poziția 16 în ceea ce privește ierarhia județelor din țară. Județul Constanța a ocupat al treilea loc în ceea ce privește numărul de candidați care au obținut media 10, cinci având medie maximă și nu a existat niciun liceu din județ cu promovabilitate 0 în ceea ce îi privește pe candidații din promoția curentă", a declarat prof. Sorin MIHAI, inspector școlar general IȘJ Constanța.


Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233