dobroge.tv

Live

Ucraina acuză că avioane de luptă rusești aruncă obiecte explozive pe rutele de navigație civilă: „Continuă să terorizeze”

Ucraina acuză că avioane de luptă rusești aruncă obiecte explozive pe rutele de navigație civilă: „Continuă să terorizeze”
01 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ucraina a declarat miercuri că avioanele de război ruseşti au aruncat de trei ori în ultimele 24 de ore „obiecte explozive” pe traseele probabile ale navelor civile din Marea Neagră, dar a dat asigurări că noul său coridor de navigaţie este încă funcţional, relatează Reuters, citat de news.ro.

Ucraina încearcă să construiască un nou culoar de transport maritim, fără aprobarea Rusiei, pentru a-şi relansa exporturile maritime vitale. Rusia a declarat că va considera orice navă o potenţială ţintă militară după ce a renunţat în iulie la un acord negociat de ONU care a permis ca unele exporturi de alimente să circule, în ciuda războiului.

„Ocupanţii continuă să terorizeze căile de navigaţie civilă din Marea Neagră cu ajutorul aviaţiei tactice, lansând obiecte explozive pe căile probabile de trafic al navelor civile”, a declarat Comandamentul militar din sud al Ucrainei. „Au fost înregistrate trei astfel de lansări în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, coridorul de navigaţie continuă să funcţioneze sub supravegherea forţelor de apărare”, a precizat acesta.


Sursă foto: arhivă

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233